KW-2 Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 Witam! Wczoraj była Wigilia, dostałem prezent! Zagościł u mnie Sd.Kfz.261 German Radio Communication Vehicle Bardzo fajny modelik! Planuję zrobić z nim dioramę, pomysłu na razie nie ma, na razie musze skleić model, a potem się pomyśli:) Na pewno będą tam figurki, jakieś butelki itp. Rozpakowałem go i postanowiłem cyknąć fotkę... (kupiłem też sobie pędzelki i szpachlówkę) In-Box Już w Wigilię postanowiłem sobie coś wyciąć Dzisiaj rano wyciąłem kolejne części, a potem zacząłem już sklejać! (model na prawdę bardzo dobrze odlany!!!) Prace poszły pełną parą i już są wklejone koła (pomalowane) Kolejne części C.D.N WESOŁYCH ŚWIĄT!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 KW-2 - sklejasz już na gotowo? Bo pośpiech niewskazany - zauważyłem sporo niedoszlifowanych krawędzi. Mała wskazówka - nie wiem jak jest w ICM ale antena tego pojazdu z Dragona jest bardzo grubaśna - może warto pokusić się o jakiś drucik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 26 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2015 Parę fotek! M.A.V Miejscami poprawiłem, jak jeszcze widać do powiedz gdzie:) Antenka nie jest aż taka zła... Jedyny z dodatków jaki planuje zrobić samemu to jakiś dodatek w kabinie:mrgreen: Pozdrawiam! Zainteresowanych zapraszam tu: viewtopic.php?f=59&t=52069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 27 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2015 Bardzo cicho w tym dziale!:( Wczoraj podziałałem z wnętrzem... Oczywiście nie jest to jakieś nie wiadomo jakie wnętrze modelu, bo dokleiłem 3 druciki, które maja imitować jakies kable i dokleiłem taką część na podłodze (brązowa) która ma imitować jakąś skrzynkę z elektryką np. Pomalowałem też jedną skrzynkę z boku i pomalowałem na biało kabinę po czym ją pobrudziłem, żeby wyglądała na dosyć zużytą... To tylko takie próby i eksperyment bo wnętrza nie będzie prawie widać, będzie na tym taka kratka którą dziś wkleję klejem CA w żelu To ostatnie części przed podkładem, potem wkleję po pomalowaniu modelu łopatę i jakieś tam inne małe duperele... Relacja krótka bo i model mały ale to ma być diorama więc jeszcze spora droga przed nami będą figurki jakiś czołg, ale o tym opowiem w innym wątku bo już mam pewną koncepcję Mój poligon doświadczalny:) (te plamy już zmyte ) Pozdrawiam i Wesołych Świąt (chociaż już się skończyły, ale okres Świąteczny jeszcze trwa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 Miejscami poprawiłem, jak jeszcze widać do powiedz gdzie:) Najbardziej w oczy kuję ta pozostałość po odcięciu ramki (w kółku): Resztę to już musisz sam wypatrzeć bo zdjęcia wyraźnie nie pokazują wszystkiego. Relacja krótka bo i model mały ale to ma być diorama więc jeszcze spora droga przed nami będą figurki jakiś czołg... Musisz to przemyśleć żeby wszystko pasowało - ta Sd.Kfz.-ka była bardzo popularna i używali jej od Moskwy przez Norwegię aż po Libię. Wczesna wersja była w linii nawet u nas w 1939 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 27 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2015 To co zaznaczyłeś to jest mały ubytek:( Muszę go trochę zaszpachlować Na razie walczę z tymi blaszkami (kratka) I przegrałem!!! Zobaczymy może jeszcze się uda, spróbuję Nad dioramką się jeszcze pomyśli... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 Moja rada- jezeli nie masz zdjec, szkicow i planow to bez sensu jest robic cokolwiek a'la widzi mi sie. To tak w temacie improwizowanego wnetrza. Rob albo jak najdokladniej albo w ogole nie rob. Masz jak na swoj wiek potencjal ale najwazniejsze ze masz zaciecie wiec od poczatku nasiakaj dobrymi przyzwyczajeniami a nie zlymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 27 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2015 Dobra, dzięki za radę na przyszłość Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 28 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2016 Które farby lepsze Gunze H czy C ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 To zależy. C to celulozowe i śmierdzą okrutnie a H to akryle o delikatnym zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi