Mirek-M128 Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Witam. Planuję rozpocząć budowę Bismarck-a, ale mam problem z wyborem. Waszym zdaniem, który model będzie lepszy zakładając, ze model Trumpka ma być wykonany prosto z pudła? Czy lepiej Revell+ wszystkie blaszki od Eduarda? Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Myślę, że Bismarck z Revella nawet z dedykowanym zestawem Lion Roar'a i pokładem drzewnianym wyjdzie taniej niż bydlątko w 1:200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 A ja odpowiem tak.... Zależy na co się nastawiasz ? - Revell z dodatkami na pewno da lepszą jakość i szczegółowość. - Trumpek prosto z pudła nie będzie brzydszy ale będziesz musiał się postarać o bardzo dobre malowanie oraz końcową zabawę z washem, filtrami i wszelkimi śladami eksploatacji. - Wielkość skali 1:200 na pewno będzie bardziej spektakularna i da większą radość za każdym razem kiedy na niego spojrzysz. - Ktoś kto będzie się bardzo uważnie przyglądał z bliska - doceni Revell'a. - Każdy kto będzie oglądał z "normalnej" odległości będzie pod wrażeniem Trumpetera. Ja osobiście wybrałem skalę 1:200 - jak tylko skończę Yamato rozpoczynam coś w tej właśnie wielkości. Wybieraj więc to co Ci odpowiada i działaj, mam nadzieję, że będziesz prowadził warsztat. Jeśli ja zacznę od Bismarcka to może będziemy się wspólnie podpatrywać i wspierać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 model Trumpka ma być wykonany prosto z pudła? W takiej skali bez blach... To nie jest dobry pomysł... Myślę, że model z Revella to lepsza opcja niż goły Trumpek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Dla Revellowskiego Bismarcka Pontos wydał dedykowany zestaw, a tam jest wszystko a nawet i jeszcze trochę włącznie z metalowymi masztami. Możesz zerknąć tutaj http://pontosmodel.com/html/35022f1.html A koszt Pontosa + modelu Revella będzie porównywalny do gołego Trumpetera w 1/200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2016 Bismarck musi być duży,szczegółowy i ma cieszyć oko,wiec zdecydowałem się na skale 1:200 + blachy.Mam częściowo wykonany model Bismarcka w kartonie w skali 1:200 i jednak sobie go nie wyobrażam w mniejszej:)Patrząc na zapowiedzi Trumpka można czekać na Hood-a a wtedy będzie już komplet. I tutaj kolejne pytanie do Was: Zestaw Mk1, Pontos, czy Eduard? Z tego co widzę, to w zestawie Pontosa jest dołączony drewniany pokład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Jeżeli nie musisz sprzedawać nerki to Pontos oferuje najwięcej za jedyne 200 Jurków (Washington). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi