paffko Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Fajnie wszystko zaczyna wyglądać Czekam na efekty po malowaniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 No no, widze, że wszystko idzie w dobrym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 Elegancko że tak przerabiasz wnętrze dodajesz coś od siebie zgodzę się z kolegą wyżej wszystko idzie w dobrym kierunku. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 Jedne błąd merytoryczny. W wersjach XL 70 tunel slinika był pusty, nie było na nim tej szafki tak jak w pierwszych wersjach Volvo Fh z 1993 roku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 10 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2007 O właśnie, takich podpowiedzi najbardziej potrzebuje. Wielkie dzieki Edler. W takim razie już go usuwam. EDIT: Zabrałem się za usuwanie chociaż nie wiem dokładnie jak. Jeśli dysponujesz jakimś dokladnym zdjęciem to daj linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 11 Grudnia 2007 Share Napisano 11 Grudnia 2007 Spoko ;) http://www.wagaciezka.com/viewtopic.php?t=6176 Nie jest to wersja XL-70 ale jest kabina XL tylko uboższe wyposażanie, ale i tak tego co nie ma a ma XL-70 nie widać takie jak lodówka czy inne :P Tunelu nie widać ale jak usuniesz ta szafkę tek żeby dól lewarka był na równi z resztą tunelu będzie O.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 11 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2007 (edytowane) No właśnie. Wyrównałem to: Na zdjęciu położony kawałek preszpanu. Wydaje mi się ze tunel jest za wysoki, ale tak już chyba musi zostać bo nie wiem czy silnik by się mi zmieścił. Jeżeli jest wszystko OK to kolejne zdjęci po malowaniu. Edytowane 10 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 11 Grudnia 2007 Share Napisano 11 Grudnia 2007 Zaciąłeś tą szafkę tak? Co do tunelu w orgyniale on miał koło 20 cm. Przeskaluj sobie i Ci wyjdzie czy jest good Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 31 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2008 Witam. Ostatnio nie miałem czasu na klejenie ale powinno sie to teraz zmienić. Jeżeli ma ktoś możliwość zrobienie fotek Volva tego przed chińczykiem wersji po 2002 roku proszę o podesłanie mi na maila. Zależy mi najbardziej na ramie, mocowaniu silnika, okablowania i różnych szczegółach. Zdjęcia kabiny mam. Przyjmę każdą ilość fotek i z góry dziękuje za fatygę i pomoc. Teraz co zrobiłem: Całą ramę starego modelu rozebrałem i wymoczyłem w krecie. Przeciąłem ja na pół aby łatwiej było zrobić od podstaw tylne zawieszenie pneumatyczne. Ogólnie teraz szpachluje wszystkie niedoróbki i uszkodzenia przy rozkładaniu modelu. Wnętrze kabiny już tylko czeka na farbę. Jak widać mam ambitne plany. Zobaczymy co z tego mi wyjdzie. Dobra to było by na tyle przynudzania foty będą jak będzie coś konkretnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinK Napisano 31 Stycznia 2008 Share Napisano 31 Stycznia 2008 Bartek jutro porobię fotki bo mam Volvo pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 Witaj kolego! Mam takie kalki do XL-70 jeśli jeszcze ich nie zdobyłeś i chcesz to Ci wyślę ale dopiero w przyszłym tygodniu gdzieś pod koniec. Podaj tylko adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 MarcinK wielkie dzieki. Moj mail bartek330@wp.pl jak coś. scaniafan ale masz cały nienaruszony arkusz na sprzedaż czy skan?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 Cały, tzn. nie ma zegarów jak dobrze pamiętam ale te napisy XL 70 na kabinę i dach są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 2 Lutego 2008 Autor Share Napisano 2 Lutego 2008 Aha to jak będziesz miał możliwość zrób zdjęcie i pokarz co tam masz. Podaj też cenę jaką chcesz za to. A tymczasem powstała deska. Ogólnie wnętrze jest gotowe, trzeba jeszcze pomalować i przerobić fotele. Jeśli chodzi o resztę to zaczyna mnie przerażać ilość rzeczy do przerobienia. Relacja będzie bardzo długa bo chce zrobić w miarę możliwości dokładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 oj coś prace stanęły. Ta listwa przez kokpit tak jakby troszeczkę niedomalowana od dołu była ale mi to nie przeszkadza. Będziesz malował na desce te radia itp?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi