Radziecki102 Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Witam w moim drugim warsztacie Jak w temacie będzie to pojazd por.Grubera więc malowany będzie kolorem panzergrau, farbami Vallejo i brudzony chemią AK.Z dodatków przy budowie wykorzystam zestaw blaszek EDUARDa,skrajniki od RBModels i aluminiowa lufa 2 cm Kwk 30 L/55 z pudełka oraz dokupię jeszcze metalową lufę MG34. Chodzi mi po głowie mała dioramka na koniec ale to się jeszcze zobaczy jak będzie . Na forum znalazłem tylko galerie tego modelu więc postanowiłem rozpocząć od in-boxa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 model stary jak węgiel kamienny ale zobaczymy co wydłubiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2016 model stary jak węgiel kamienny ale zobaczymy co wydłubiesz Dla mnie to są same nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 W tym przedziale lepszy byłby jednak model Hobby Boss,który również nie jest pozbawiony wad.Najbardziej intryguje mnie ta kadłubowa siatka jest w zestawie Eduarda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 przedziale czego Krzychu? Poza starą tamką jest Tristar/Hobby Boss i ktoś jeszcze robi 222? Nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Miałem na myśli przedział cenowy ,jednak HB zdrożał. Tristar i HB to to samo ,bo Panzery tak ale czy 222? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2016 Siatka jest w zestawie Eduarda i w pudle też Zle zrozumiałem , ale tak ta siatka na kadłub jest w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 różnica w cenie jest subtelna. Tristara można kupić w okolicach cen sklepowych tamiya. Myślę, że jeśli ktoś miałby wybierać to stanowczo Tristara/hobby bossa. Tymczasem czekamy na postępy prac ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Malowanie kolega już wybrał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2016 Jak w temacie czyli panzergrau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Jak w temacie będzie to pojazd por.Grubera więc malowany będzie kolorem panzergrau, farbami Vallejo i brudzony chemią AK.Z dodatków przy budowie wykorzystam zestaw blaszek EDUARDa,skrajniki od RBModels i aluminiowa lufa 2 cm Kwk 30 L/55 z pudełka oraz dokupię jeszcze metalową lufę MG34. super widzę, że wieżę już masz , strasznie jestem ciekaw jak dorobisz do niej resztę. Szykuje się niezły skraczyk, uczta dla mych modelarskich oczu Nom ,bo ten "mały czołg Grubera" to dość luźna interpretacja eSdeka 222.Pewnie na podwoziu Żuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2016 Wystartowałem , na razie nie wiele: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Tylko nie szlifuj połączenia góry z dołem wanny.Prawidłowo jest tam "schodek" i spaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2016 Tylko nie szlifuj połączenia góry z dołem wanny.Prawidłowo jest tam "schodek" i spaw. Przykładałem górę kadłuba do dolnej, wychodzi ładne kanciate połączeni bez schodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Tak to mniej więcej powinno wyglądać: http://svsm.org/gallery/Sdkfz222/IMGP5193 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2016 Nic takiego tam nie ma jedynie drobne nierówności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Tamiya dała tam ciała w HB jest ok ,choć to bardziej efekt deformacji wanny. W sumie o jeden z niewielu zachowanych oryginalnych eSdeków 222. Zrobisz jak uważasz.Na zdęciach z epoki tego nie widać więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2016 ...Zrobisz jak uważasz.Na zdęciach z epoki tego nie widać więc... Pierwsza sprawa, mam zbyt mało doświadczenia żeby poprawiać autorów.Należy pamiętać to mój 2 model. Druga ,proszę poprawić mnie jeśli się mylę i nie odebrać tego że skleiłem jeden model i ''kozacze'' ale według mnie ten schodek nie mogł być grubszy niż pancerz pojazdu (8-14mm) co daje po przeskalowaniu dziesiętne cześci milimetra . Po wpisaniu w googla nazwy pojazdu wyszukuje głównie fotki modeli i nigdzie tego tam nie widać wiec raczej ja też zostawię to tak jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2016 Gruber jak żywy tylko... bryła pojazdu jakaś inna niż to co mam w pudle i jestem w kropce.Nie jestem w stanie tak przebudować modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Ty kleisz dopiero drugi czołg natomiast Kamil ma za soba już dziesiątki. Na takie wyczyny przyjdzie jeszcze czas. Na razie klej i maluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2016 Taa tylko że obawiam się komentarzy osób które będzie bolało to że model nie przedstawia tego co tytuł warsztatu.Z reszta patrząc wyniki googla nie tylko ja popełniłem taki błąd. Teraz patrząc na fotki modelu Kamila gdzieś w pamięci majaczy mi scena z serialu w której Hubercik wsiada albo wysiada do/ze swojego ''czołga'' włazem z tyłu kadluba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 więc jeśli nie dasz sobie rady z przeróbkami, więc po co taki temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 więc jeśli nie dasz sobie rady z przeróbkami, więc po co taki temat? bo prawie wszyscy sądzą że eSdek 222 to "mały czołg Grubera",a tak nie jest,to jest coś udające 222. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 O ile się nie mylę to został on zbudowany na potrzeby filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 O ile się nie mylę to został on zbudowany na potrzeby filmu. nie wiem jaka jest historia tego pojazdu ale pewnie tak.Podobnie jak repliki kilku eSdeków z różnych grup rekonstrukcyjnych.Mniej lub bardziej udane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi