Skocz do zawartości

Subaru Impreza 2003 1:24 [Aktualizacja 09.12.07]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A tego nie bedzie widac jak zaloze felge ,wiec nie malowalem ,ale jak chcesz to moge maznac kilka razy pedzlem :P:) . A teraz zalaczam fotki z mojego problemu z kokpitem . 4b670114489adbd6.jpg

cfcfb399fcc2a4dc.jpg

Niewiem co sie stalo , Powiedzcie sami co robie tu zle ze takie cos mi wychodzi

Napisano

Malowalem tak jak zawsze , najpierw cienka warstwa ,a puzniej gruba jak kladlem farbe nic nie bylo widaz zeby mial wyblaknac , dopiero po 2-3 godzinach jak zobaczylem co sie stalo to sie zdziwilem ze tak wyblaklo i niewiem z jakiego powodu , ta sama farba malowalem nadkola i nic takiego mi sie nie zdarzylo ,a tu niewiem co sie stalo i 2 razy malowalem. jawkers jak wiesz moze jak to zwalczyc to podpowiedz a jak nie to wsadze to do dotu i pomaluje pedzelkiem ;/ . Pozdrawiam

Napisano

Napisz coś wiecej n temat farbek jakie zastosowałeś do malowania i czy prysnąłeś na podkład tej samej firmy.

Napisano

Farbki to sa prawie te same co polski motip podkladu nie dawalem bo stwierdzilem ze jak ladnie sie przyjelo na nadkolach to i pewnie sie ladnie przyjmnie na kokpicie , ale sie pomylilem i calkiem inaczej wszystko wyszlo .

Napisano

A może zostawiłeś na dworze, albo w dość chłodnym miejscu?

Napisano

No dokladnie tak ale nadkola byly w tej samej temperatuze i im nic sie nie stalo ,a kokpitowi sie moglo stac , niewiem wezmne wrzuce do dotu pomaluje jeszcze raz tym czarnym jak bedzie cos podobnego to wezmne pomaluje pedzelkiem .

Napisano

Rozumię że malowałeś sprayem, wygląda mi na to, że za słabo wymieszałeś puszkę i pryskałeś praktycznie samym clearem Doradzam stosować podkład ponieważ lakiery samochodowe kładzione na goły plastik mają tendencję do łuszczenia się i odpryskiwania.

Napisano
Rozumię że malowałeś sprayem, wygląda mi na to, że za słabo wymieszałeś puszkę i pryskałeś praktycznie samym clearem Doradzam stosować podkład ponieważ lakiery samochodowe kładzione na goły plastik mają tendencję do łuszczenia się i odpryskiwania.

Tak malowalem sprayem i mozliwe ze zle wymieszalem na poczatku puszcze i za kolejnym razem jak malowalem nic sie nie zmienilo tylko farba albo wyparowywala i sie nie przyklejala ,albo wsiakla w poprzednia warstwe . No ,a z podkladem to szkolniaka zrobilem w Actrosie nie polozylem to farba mi odprysla . Dziekuje Tornado za wyjasnienie mniej wiecej sprawy co zle zrobilem , tak wiec teraz kokpit tez leci do dotu . Pozdrawiam i jeszcze raz Dziekuje

Napisano

Dzis zobaczylem do czesci ktore sa w docie i farba ktora malowalem podworze , ona niechce zejsc wiec trzeba bedzie ja delikatnie wyskrobac ;/

bartek_00

Puzniej dam fotki tego podwozia ,a mniej wiecej wiem co zrobic zeby obnizyc ale pomoc zawsze sie przyda . Pozdrawiam