PKD4GA Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 a póki co nie znalazłem ani lepszej fotki Irkucka ani powiązania tego co niewyraźnie widać z godłem tego miasta - na jedynej fotce z herbem K-132 malo widac Czas dorzucic pare nowych fotek (nowych choc Jedrus juz fragment jednej tu przedstawil). Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Lipca 2007 Autor Share Napisano 25 Lipca 2007 Czas dorzucic pare nowych fotek (nowych choc Jedrus juz fragment jednej tu przedstawil). hehehe... wyręczyłeś mnie, część z nich miałem już przyszykowane do przedstawienia niemniej przy okazji tak sobie myślałem, że w każdym temacie są fotki, które mi się szczególnie podobają (mają dla mnie swój własny urok), wytypowałem sobie 3 z Oscarami, dwie już pokazałeś... oto mój ranking miejsce 3 miejsce 2 miejsce 1... a jeszcze chwilkę przytrzymam Was Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 oto mój ranking - pelna zgoda... czekam na nr 1 - moim faworytem jest nr 2, ale zobaczymy. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Lipca 2007 Autor Share Napisano 25 Lipca 2007 (edytowane) nr 3 to K-266 Орел pięknie widać nr burtowy 847 a mój nr 1 to "mały" oscarek cichutko wymyka się na łowy Jędrek Edytowane 25 Lipca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 (edytowane) a mój nr 1 to "mały" oscarek cichutko wymyka się na łowy - calkiem sympatico A czy mamy jakies fotki z podniesionymi wszystkimi antenami/peryskopami ? Pozdr. Pawel Edytowane 26 Lipca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Lipca 2007 Autor Share Napisano 25 Lipca 2007 już się poprawiłem... "zmęczenie materiału" przejrzę zdjęcia pod kątem Twojego pytania... ale to troszkę później, teraz mały relaksik Jędrek ps. nr 1 i 2 jak na razie dla mnie bezkonkurencyjne dla tej klasy okrętów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 1 jest super...hm... ech "wstawaj strana agromnaja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Lipca 2007 Autor Share Napisano 25 Lipca 2007 ze wszystkimi nie mam to musiałby być jakiś przegląd, parada itp. bo w normalnej eksploatacji chyba nie ma uzasadnienia dla "podnoszenia" wszystkiego na raz Jędrek ps. tak tak 1-ka ma klimacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 26 Lipca 2007 Autor Share Napisano 26 Lipca 2007 jako uzupełnienie szczegółów wyrzutni rakiet jeszcze jedno znane zdjęcie (źródełko na fotce) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 ze wszystkimi nie mam to musiałby być jakiś przegląd, parada itp. bo w normalnej eksploatacji chyba nie ma uzasadnienia dla "podnoszenia" wszystkiego na raz - no tak - malo precyzyjnie sie wyrazilem. Nie musza byc wszystkie na jednej fotce. Najbardziej mnie interesuje "Selena" systemu Koral-B - czyli #8 na schemaciku ktory zamiesciles na poczatku tematu. Nigdy nie widzailem tej anteny na fotografii... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Lipca 2007 Autor Share Napisano 28 Lipca 2007 (edytowane) Nigdy nie widzailem tej anteny na fotografii.. się robi, słabej jakości ale jedyna jaką mam: (źródło: Naval Kolekcja: Atomnyje Podwodnyje Łodki WMF SSSR i Rosji) Jędrek Edytowane 28 Lipca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 28 Lipca 2007 Share Napisano 28 Lipca 2007 Dzieki Jedrus i sorrka za zamieszanie.... Fajna fotka Ciekawe czy antena byla podnoszona rowniez w zanurzeniu - takie krotkie to ramie sie wydaje... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 8 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Ciekawe czy antena byla podnoszona rowniez w zanurzeniu wg mnie raczej nie ale mogę się mylić dorzucam ciekawą wyraźną fotkę godła Tomska oraz Tomsk i Omsk razem w jednym stali domku Jędrek /z: forum Balancera/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 No to mamy juz dwie wersje Tomska - herb miasta ma dwie rozne wersje: Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 8 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2007 No to mamy juz dwie wersje Tomska - herb miasta ma dwie rozne wersje a popatrz... fotka za świeża, nie zwróciłem na to uwagi, dzięki wziąć wersję pierwotną, o której wspominałem to będą trzy Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Sierpnia 2007 Share Napisano 17 Sierpnia 2007 Hmmmm.... srednica jakas taka mala. Co to moze byc ? Czesc obudowy walow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Września 2007 Autor Share Napisano 5 Września 2007 znalazłem jak dla mnie niezłą ciekawostkę - zdjęcie o.p. Орел z naniesionym godłem przy okazji dobrze widać ubytki w okładzinie na kiosku /źródł. fotki.yandex.ru/ Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoleski Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Koledzy mam prośbę! Może ktoś ma albo potrafi dac namiar na zdjęcia, rysunki lub cokolwiek ukazujące kształt śrub we wczesnych Granitach. Chodzi mi o podwójne, przeciwbieżne, śruby o układzie 2x4 łopatki na jednym wale. podobny układ posiadały wczesne Victor-y i Charlie I. Jak to mogło wyglądać... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Chodzi mi o podwójne, przeciwbieżne, śruby o układzie 2x4 łopatki na jednym wale. podobny układ posiadały wczesne Victor-y i Charlie I. Jak to mogło wyglądać... ? Jakos tak A tu mala ciekawostka Foto-Balancer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Jeszcze w temacie śrub ... oraz dodatek Foto-Balancer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 Jeszcze w temacie śrub ... niezła ciekawostka, wygląda tak jakby rozwiązanie podwójnych śrub nie do końca zostało zarzucone w kolejnych Oscarach i coś szczątkowo z tego pomysłu pozostało kolejny element do zgryzoty dla budujących model Zvezdy/Revella Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Ostatnio wylowione fotki : oraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 ta pierwsza fotka mi się bardzo podoba, pokazuje świetnie kadłub w trakcie eksploatacji - widzicie gdzieś na nim taką czerwień jak na drugiej fotce? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 hmm... co to za ustrojstwo wystające z kiosku ? Radar ? Antena ? wielkie to - pewnie ledwo się mieści do środka. A fotka fajna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2009 Jędrek, ile ruskie mają obecnie "aktywnych" Oskarków ? a nie wiem ile teraz, ostatnie moje info było o pięciu, może Paweł wie coś więcej w tej kwestii Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi