jakub476 Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Tak sobie pomyślałem, że wstawię i popatrzę na reakcje... Swoje modele buduje w oparciu o to co się robi w Japonii więc często jest kontrowersyjnie. Zacznę zatem od zdjęcia inspiracji. Skala: 1:24 Producent: Aoshima Data ukończenia: 04-08-2015 Modyfikacje: - Lakier (mieszanka C174, C67, C159 pokryta XC04 pokryta C47 pokryta mieszanką C47, C50) - Nowe felgi Nissan GT-R (Tamiya, Hobby Design) - Nowe opony (Aoshima) - Hamulce (Resin) - Obniżone zawieszenie - Kalkomanie na tylnej szybie (Aoshima) - Fluo różowe wnętrze - Flock - Przyciemnione szyby - Przyciemnione tylne lampy - Czarny dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Jak dla mnie "kontrowersja" na +. Podoba mi się Twój model. Tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Na mnie robi spore wrażenie oczywiście pozytywne :-) Tak trzymaj chętnie będę oglądał takie modele^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 a ja dopytam się o szybę i refleksy na niej. Czy to jakiś preparat czy perfekcyjnie umyta? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2016 a ja dopytam się o szybę i refleksy na niej. Czy to jakiś preparat czy perfekcyjnie umyta? ;) To po prostu efekt tworzywa sztucznego i filtra polaryzacyjnego. Czasem można to też zobaczyć na zdjęciach prawdziwych samochodów w reflektorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 No proszę - od kiedy zawinąłeś się na facebook'a to nie widziałem nowości spod Twoje ręki, a estima wyszła genialnie. Sam - jak wiesz - lubię kontrowersję i ten model z chęcią widział bym na swojej półce - gratuluje. Jedyna rzecz do jakiej mógłbym się doczepić to lekko odcinający się film od kalek na tylnej szybie - ale rozumiem, że technicznie było by trudno idealnie odciąć go po krawędzi napisu Jeszcze raz gratulacje - świetny model, piękny kolor lakieru jak i jego polerka ( zazdroszczę miejsca na malowanie bezbarwnym - to wciąż problem z którym się u siebie borykam :( ) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Fantastycznie zrobiłeś ten kolor. Co to jest xc04? I chyba na wierzch dawałeś jakiś clear, czy tylko te lakiery transparentne dają taki połysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2016 No proszę - od kiedy zawinąłeś się na facebook'a to nie widziałem nowości spod Twoje ręki, a estima wyszła genialnie. Właśnie już dawno słyszałem, że zobaczę twojego Facebook'a... Fantastycznie zrobiłeś ten kolor.Co to jest xc04? I chyba na wierzch dawałeś jakiś clear, czy tylko te lakiery transparentne dają taki połysk? Gunze Crystal Color - perły które można kłaść na inne kolory, na białym dają tylko ziarno, a na czarnym pełen kolor. Wszystkie modele maluje lakierem bezbarwnym Troton. PS Teraz zauważyłem, że opony z tyłu są źle założone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi