jabberwocky Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 Witam, Zastanawiałem się gdzie zamieścić tą galerię, bo ni to diorama, ni to sam pojazd - ostatecznie zdecydowałem się na "pojazdy wojskowe". Jeep z Tamiyi prosty i przyjemny, chociaż były jakieś problemy z montażem podwozia. Model sklejałem już jakiś czas temu, z tego, co pamiętam, resory wypadały za wysoko względem osi (osie w modelu montowane są bezpośrednio do ramy, przed wklejeniem resorów). Panienki z Master Boxa (zestaw Pin-up) bardzo fajne, chociaż posiadające masę przesunięć form i generalnie niezbyt dobrze spasowane. W każdym bądź razie, idealne do różnorakich propagandowych scenek ze sprzętem amerykańskim. Jako, że model przeleżał już trochę na półce, można się dopatrzeć gdzieniegdzie drobinek kurzu, którego nie wymiótł pędzel. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 Ciekawy pomysł. Jednak mam wrażenie że sam żołnierz wyszedł lepiej niż panienki. Brakuje im zdecydowanie różnorodności w kolorach ciała, szminki i trochę różu na policzkach. Dodatkowo blondynka mocno się świeci. Sam pojazd natomiast wydaje mi się za idealny - jakby dopiero z fabryki wyjechał. Mimo wszystko troszkę kurzu by mu nie zaszkodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2016 Witam, "Idealność" Jeepa jest jak najbardziej zamierzona - nówka z fabryki wyprowadzona na plac celem wykonania propagandowych fotek. Nawet kurz z opon wytarli ;) Natomiast co do dziewczynek, pierwszy raz malowałem tego typu figurki i co tu dużo pisać, robiłem to bardzo ostrożnie. Zwyczajnie nie chciałem przedobrzyć. Zależało mi na zachowaniu delikatności kobiecego ciała, dlatego zrezygnowałem ze standardowych w moim figurkowym warsztacie akrylowych shade'ów i postawiłem na cieniowanie olejami. Kierowcę malowałem klasycznymi wargamingowymi technikami - baza, cień, rozjaśnianie - wszystko akryl. Stąd różnica w wyglądzie figurek. Do tematu na pewno jeszcze powrócę, zapewne bardziej odważnie, wszak kilka figurek jeszcze zostało. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Jeśli chodzi o figurkę żołnierza. Wg mnie nie te kolory. Kurtka Oliv drab, pasek Khaki. Zresztą kolor paska wyszedł ci za bardzo na kurtkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 Natomiast co do dziewczynek, pierwszy raz malowałem tego typu figurki i co tu dużo pisać, robiłem to bardzo ostrożnie...Kierowcę malowałem klasycznymi wargamingowymi technikami - baza, cień, rozjaśnianie - wszystko akryl. Stąd różnica w wyglądzie figurek. Babeczki trzeba było tak samo potraktować, bo wyglądają jakby malowała je inna osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi