kokos85 Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 W przerwie od latadeł postanowiłem popełnić model revella. Mam też dodatkową motywacje od mojej drugiej połówki bo te autko bardzo się jej podoba ( aż boje się jej pomysłów ) Nie będzie to typowy model z pudła. Między innymi planuje otworzyć drzwi, zmienić zaciski hamulcowe, dodać coś od siebie... co jeszcze wyjdzie w praniu. Na pierwszy ogień poszedł silnik: chcę go zamontować bez pokrywy, więc parę modyfikacji jest niezbędnych teraz rozmyślam nad listwą wtryskową teraz coś dla oka (czyli to co już za mną) i przymiarka na sucho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Jest dobrze Napisz proszę coś więcej o pasku (a raczej paskach) klinowym. Dorabiałeś, czy to kwestia malowania ? Silnik aż się prosi o wash'a .... Na kolektorze wydechowym te dwa kółka to efekt zamierzony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 5 Lutego 2016 Autor Share Napisano 5 Lutego 2016 paski są dorobione a rowki na kółkach wycinane cały element wyglądał tak: więc malowanie nie dało by takiego efektu, pomysł z paskiem podłapałem od ciebie jest zrobiony z gumy do łatek. Wash będę robił gdy ogarnę górę silnika, a co do kolektora nie byłem pewny czy to wygładzić czy zostawić na niektórych zdjęciach widać takie przetłoczenia... PS. Wlew i korek oleju to też moja robota, revell przewidział korek oleju w osłonie silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 14 Lutego 2016 Autor Share Napisano 14 Lutego 2016 Jedno jest pewne muszę wyrobić sobie nawyk wrzucania zdjęć na bieżąco ale do rzeczy... Do silnika dorobiłem bagnet... i złożyłem w całość: zostało go jeszcze trochę dopieścić, a w międzyczasie zacząłem dłubać przy podwoziu uzupełniłem braki w nadkolu oraz tworzyłem sprężyny CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 22 Lutego 2016 Autor Share Napisano 22 Lutego 2016 przednie amortyzatory prawie gotowe w przerwie od zawieszenia postanowiłem otworzyć drzwi nie wiem czy ja tylko tak mam ale 3 palce ucierpiały przy wycince drzwi a tu przymiarka szyby wersja wcześnie robocza docelowo mają być szyby otwarte do połowy z miłą chęcią przyjmę rady, słowa otuchy, i szydercze komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 te sprężyny to jakaś waloryzacja czy własna inwencja? Nie wiem jak w camaro ale miski oleju są z reguły czarne - ja bym przynajmniej tak zrobił. (oczywiście można im nie szczędzić delikatnych obić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 22 Lutego 2016 Autor Share Napisano 22 Lutego 2016 te sprężyny to jakaś waloryzacja czy własna inwencja? Nie wiem jak w camaro ale miski oleju są z reguły czarne - ja bym przynajmniej tak zrobił. (oczywiście można im nie szczędzić delikatnych obić) Wzoruje się na podobnych zdjęciach http://image.superchevy.com/f/31602035+q80+re0+cr1+ar0/sucs-1048-01%2bfifth-gen-camaro-suspension.jpg a sprężyny to połączenie własnej inwencji z waloryzacją Są aż tak złe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Nie wiem jak w camaro ale miski oleju są z reguły czarne - ja bym przynajmniej tak zrobił. (oczywiście można im nie szczędzić delikatnych obić) Miski olejowe stalowe są pomalowane na czarno (te nowsze), na starych wszędobylska rdza. Miski aluminiowe nie są niczym malowane. Z reguły czarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 Troszku mnie tu nie było ale czas pokazać co udało mi się zdziałać niestety czasu wraz z wiosną coraz mniej :( umyłem wszystkie chromy buda dostała lakier Bright Yellow od model mastera (2717) do drobnych poprawek wnętrze wstępnie nabiera kolorów podłoga to flock do paznokci muszę go jeszcze trochę "wyczesać" teraz zaczynam się głowić jak i z czego zrobić zawiasy do maski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Flock chyba nakładasz bez sitka? Spróbuj przez. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 Flock chyba nakładasz bez sitka?Spróbuj przez. ;) Aż tak widać...?? chyba masz racje w suprze wyszło dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 8 Lipca 2016 Autor Share Napisano 8 Lipca 2016 Witam Koledzy Po przerwie i pracach w dużymi narzędziami skończyłem w końcu remont pokoju dzieci więc mogę zabrać się dalej do pracy nad camaro. nie chwaląc się za udany remont w szafie wylądował nowy model czyli http://www.mojehobby.pl/products/Fw-190A-8-8554817.html prezent od dzieci wracając do camaro zmieniła się koncepcja wykładziny znaczek z atrapy został usunięty a elementy wnętrza nabierają kształtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 9 Lipca 2016 Share Napisano 9 Lipca 2016 wow super robota powiedz jak tak idealnie ramki nawiewor pomalowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 9 Lipca 2016 Autor Share Napisano 9 Lipca 2016 chciałbym znać odpowiedz na takie malowanie ja zawdzięczam ten efekt blaszkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 10 Lipca 2016 Share Napisano 10 Lipca 2016 Istnieje sposób na takie malowanie, pod warunkiem że obwódki nawiewów są wystarczająco wystające. Wystarczy użyć tego narzędzia Ja tak robiłem nawiewy w Nissanie Silvia S15. Maczasz w farbie kulkę i delikatnie przesuwasz po obwódce nawiewów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 10 Lipca 2016 Share Napisano 10 Lipca 2016 ........... Maczasz w farbie kulkę i delikatnie przesuwasz po obwódce nawiewów. ............... Dobre Nie pomyślałbym o takim sposobie Rozumiem, że można w ten sposób malować wszelkie wystające detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Sie ma, mozesz podac link do tego cuda z kulkami do malowania? Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Można można, nawet trzeba Lepiej to wychodzi, aniżeli pędzel - moim zdaniem. http://allegro.pl/sonda-dwustronna-dlutko-do-zdobienia-paznokci-i6308405323.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Sam będę musiał coś takiego nabyć powoli zacząłem składać zawieszenie więc jutro pochwale się zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 http://allegro.pl/sonda-do-zdobien-paznokci-zestaw-5szt-hit-107-i6198788801.html Lepsza cena za 5 różnych sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Witam Kolegów troszkę opóźnienia miałem ale prace powoli idą do przodu po drodze fotosik mi psikusa zrobił i nie chciał pokazywać zdjęć... no to była zmiana obiecane podwozie felgi wyszły mi takie efekt jest lepszy na żywo i widok na silnik Zdjęcia robione na szybko wiec przepraszam za jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi