marcinpiot Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Mój drugi warsztat miał być o czymś innym. Miałem bardzo konkretne plany co robić, ale modele się "rozeszły". I nawet już wybrałem (u zapłaciłem) za dragonowego Mardera, kiedy mój wzrok padł na to: To była miłość od pierwszego spojrzenia. Że Bronco robi fajne rzeczy już mi się obiło o uszy tutaj, więc ukegłem pokusie i oto mam piękny wozik o śpiewnej i zapadającej w pamięć nazwie, czyli Versuchsflakwagen Fuer 8.8cm Flak.37 Auf Sonderfahrgestell (Sd.Sfl.IVc) Jest to mocno teoretyczny warsztat, bo na poważnie z robotą ruszę jak skończę swoją Jagę, z którą zmagania można oglądać w innym wątku. Jednakowoż trochę posklejam, bo na tydzień jadę w miejsce gdzie będę miał chwilę na robotę, a malować się tam nie da. Zawartość zestawu robi wrażenie - jest na bogato. Ramek od groma. Jakość (na pierwszy rzut oka) zniewalająca. Zobaczymy jak się będzie to składać, ale z tego co widziałem tutaj, Bronco daje radę, a i Dragon rownież (armata jest od Dragona, podwozie - Bronco). Zresztą zobaczcie sami. Bronco zapodaje: A teraz ramki Dragona No trochę tego jest Co prawda połowa Dragona jak zwykle jest "spare parts", ale na bogato. To co mnie martwi, to ze nie potrafię znaleźć metalowej lufy do tego konkretnego działa. Czy specjaliści od giermanskiej arty mogliby coś doradzić? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 W Dragonie 6523 chyba dawali lufę metalowa do wersji 37, w pudełku 2 wersje były do budowy 18 oraz 37/38, musiała byś znaleźć kogoś kto jest zdecydowany na budowę wersji 18 a zbędna Xî odsprzedać , a z after marketów nie spotkałem sie z lufa pod ta pukawkę, jak szukałem kiedyś. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 marcinpiot - zapowiada się ciekawie więc będę zaglądał eh... może kiedyś wypuszczą go w 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 1. Bedziesz wieszal to oporzadzenie obslugantow? 2. Mozesz pokazac kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 9 Lutego 2016 Autor Share Napisano 9 Lutego 2016 Jak wrócę. Siedzę w Beskidzie Niskim, nic nie robię bo lata tutaj mnóstwo dzieci, a i światło umiarkowane. Wiec po powrocie, bo i tak nie zabrałem. Jesli chodzi o osprzęt, to chciałbym spróbować zrobić wreszcie jakichś ludziow. Będę tu prosił o pomoc w wyborze obsługi działa. Cały czas zastanawiam sie, czy (i jak) zrobić go w wersji ruchomej, tzn. z otwieranymi ścianami bocznymi. Meczy mnie o to Młody, bo ja chce otwartego a on - zamkniętego (napatrzył sie na takowego w World of Tanks). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 Tak mu się "buda z hot-dogami" spodobała? Pojazd ciekawy, więc zasiadam do obserwowania tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 13 Lutego 2016 Autor Share Napisano 13 Lutego 2016 Obiecana fota kalek: Ale internet inspiruje mnie do podążania w zupełnie innym kierunku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 15 Lutego 2016 Autor Share Napisano 15 Lutego 2016 Szanowni, Powoli kompletuję elementy do swojego zestawu. Będę chciał zrobić pojazd w oznakowaniu 26 dywizji (Włochy). Akurat jeden taki bufet mieli na stanie od jesieni 1944. Znalazłem taką fotę i zastanawiam się, jaka formacja tak pięknie pozuje. Z tego co widzę w necie i materiale od Bronco, ustrojstwo było testowane w Flakartillerie Abt 304, czyli jako działo przeciwlotnicze. Czy mam szukać czegoś w typie "german artillery crew" czy raczej "SPG crew"? Możecie jakoś wspomóc? OKH kwalifikowało artylerie plot jako co (czytaj: jakie mundury nosili)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 17 Lutego 2016 Share Napisano 17 Lutego 2016 A ten batalion o którym piszesz to jakiego autoramentu? Luftwaffe czy Heer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 17 Lutego 2016 Autor Share Napisano 17 Lutego 2016 Heers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 17 Lutego 2016 Share Napisano 17 Lutego 2016 No to temat prosty jest. Skoro Włochy to można się pokusić nawet o panów w mundurach tropikalnych... Tylko bez wynalazków w stylu kaski korkowe i buty tropikalne. Albo klasyczne europejskie, feldgrau, chyba ze trafilbys zalogantow rozneglizowanych- w koszulach, jak ten na zdjęciu, bez bluz. Waffenfarbe czerwone. No i te graty co w zestawie pasują bo to plecaki artyleryjskie są a tego w LW nie używano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 19 Lutego 2016 Autor Share Napisano 19 Lutego 2016 Dzięki! Takie coś styknie? http://exito.sklep.pl/pl/p/TAMIYA-32408-135-German-7.62cm-Pak-36r-North-Africa-Scenery-Set/28083 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Zestaw fajny, tylko oficer odpada. Ma spodnie tropikalne luftwaffe. Trzeba by sporo przerabiac zeby wyszly ogolnowojskowe. Poza tym raczej lorneta nozycowa do wywalenia. Za to dalmierz wymiata. Masz z tego 5 figur pewniakow a z tego w krotkich spodenkach mozesz zrobic oficera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 19 Lutego 2016 Autor Share Napisano 19 Lutego 2016 Super, wielkie dzięki. Jestem pod wrażeniem (bez ściemy)! Jednego mogę popróbować przerobić. Oglądałem to tutaj nieraz i wydaje mi się to całkowicie poza zasięgiem moim w tej chwili, ale próbować trzeba. Jeśli chodzi o dalmierz, to zobaczę który będzie lepszy, bo w zestawie jeden mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Hmm... ja bym poszukał czegoś lepszego niż ta Tamiya. To są stare figurki i będą znacznie odstawać jakościowo od modelu Bronco/Dragon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Znaczy ja sie w kwestii merytorycznej wypowiadalem ale Irgr moze miec racje. Jezeli figsy jakosciowo maja odstawac od modelu to moze lepiej nic na sile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi