karambolis8 Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Kolejny spitek w kolekcji. Zestaw Eduard Profipack dobrze znany, od siebie nic nie dodawałem, więc nie będę się rozpisywał. Obicia na lakier, brudzony tylko olejami. Miłego oglądania Pozdrawiam, Adam Edytowane 31 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 jak dla mnie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Jak dla mnie teeeeż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Model jak to u Ciebie - bardzo ładny, choć dla mnie każdy spitfajer jest taki sam i tak samo nudny. Dziwię się tylko że używałeś lakieru do obić, skoro jest ich tak mało - warto było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 Było warto, bo innymi metodami wychodzi mi znacznie gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Przy okazji się spytam: czy stosowanie lakierów do włosów daje taki sam efekt jak używanie tzw. chipping fluidów, na przykład takiego? Bo zdaje się, że metoda stosowania jest w obu przypadkach taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Lutego 2016 Autor Share Napisano 24 Lutego 2016 Dzięki za komentarze, choć równie interesujący okazał się chipping fluid ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Gratulacje! Szczególnie doceniam, że połapałeś się w porę i przestawiłeś stery wysokości, które początkowo miałeś odwrotnie zamontowane:) Drobiazgi które mi się nie podobają: Obicia na śmigle, zła pozycja kokardy na kadłubie, czerwony łom. Metaliczne obicia na drewnianym śmigle powinny dotyczyć tylko metalowego okucia na krawędzi, zresztą to okucie było często mosiężne, rzadziej stalowe. Kokarda jest lekko za wysoko i zdjęcia maszyny pokazują, że była w standardowej pozycji. Łom to chyba prowokacja z Twojej strony:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Lutego 2016 Autor Share Napisano 24 Lutego 2016 Którą kokardę masz na myśli? Na kadłubie? Pozycjonowałem ją na podstawie instrukcji Edka. Może mają błąd, albo ja się pomyliłem. Łom miał wzbudzić większe zainteresowanie modelem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Którą kokardę masz na myśli? Na kadłubie? Pozycjonowałem ją na podstawie instrukcji Edka. Tak tę właśnie na kadłubie. Zobacz, że dolna krawędź pokrywy luku radiostacji przechodzi prawie idealnie przez środek czerwonego koła. Nie jest to pewnie więcej niż 1mm, ale zauważalne. Poza tym jeśli na znaku jest łata po usuniętej antenie IFF, to znaczy, że samolot dostał nowe urządzenie z anteną pod skrzdłem. Pozioma część Pitota była zwykle czarna. lub metaliczna bliska gun metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Lutego 2016 Autor Share Napisano 24 Lutego 2016 Dzięki za zdjęcia. Poprawię, co dam radę. Zauważyłem też, że nie ma lampy na grzbiecie, a chciałem ją dzisiaj dokleić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Miałem się spytać jak maskowałeś kamuflaż - plastelinką? Bo ładnie wyszły Ci krawędzie łat, równe i bez odkurzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Lutego 2016 Autor Share Napisano 24 Lutego 2016 Jak zwykle plastelinką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi