Hammett Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Witam wszystkich. Poniżej prezentuję moją drugą galerię. Tym razem udało mi się ukończyć (po wielu trudach, przygodach, przeprowadzce etc.) Lightninga. Model to P 38 - F Lightning Glacier Girl. wypuszczony przez Academy, skala 1:48. Zapraszam do komentowania, oceniania itp. (może komuś przypadnie do gustu moja wersja tej pięknej maszyny). Ps. Przepraszam za jakość zdjęć, ale nie dorobiłem się jeszcze aparatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Zdjęcia nie pozwalają na wiele, ale wygląda to na naprawdę ładny, starannie wykonany i fajnie pomalowany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 24 Lutego 2016 Autor Share Napisano 24 Lutego 2016 Lighting wprawdzie bardo ładny, ale malowanie to niestety kompletny science fiction. W przypadku tego samolktu potwierdza się, że podkłady są najważniejsze. Ten samolot, P-38F, leciał z fabryki w Stanach do Wielkiej Brytanii zupełnie nowy. Niestety rozbił się po kilku godzinach na Grenlandii i kiedy go wydobyto z lodu 50 lat później i odrestaurowano, otrzymał imię Glacier Girl. A więc nie ma mowy o obciach, zabrudzeniach itp. Ta maszyna lata do dziś w Stanach, wypolerowana jak psie orzechy... I to jest właśnie jeden z powodów, dlaczego Glacier Girl w swoim poszukiwaniu za P-38 odrzuciłem. Ja chcę mieć wojownika. A Glacier Girl to laleczka. Szkoda. Dokładnie, malowanie to moja własna wariacja. Prawdziwy Glacier jest zbyt odpicowany. Próbowałem zrobić go takim, jak mógł wyglądać po wielu zawieruchach Co masz na myśli pisząc "W przypadku tego samolktu potwierdza się, że podkłady są najważniejsze."? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 24 Lutego 2016 Autor Share Napisano 24 Lutego 2016 Jak najbardziej. Patrząc na inne Lightningi i w ogóle samoloty biorące udział w walce, stwierdziłem że zrobię taką "wojenną" wersję Glacier Girl. Ta dzisiejsza, latająca na pokazach itp. jest dobra dla turystów, ale słaby z niej materiał dla modelarza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Oj Atlis, ładny model zrobił, a Ty narzekasz że malowanie s-f. Ładny model jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Wykonać model nowego samolotu wcale nie jest takie proste.Przy założeniu że ma wyglądać jak pierwowzór, a nie jak pomalowany plastik. Trzeba mieć perfekcyjny warsztat i dużo wyczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 Wykonać model nowego samolotu wcale nie jest takie proste.Przy założeniu że ma wyglądać jak pierwowzór, a nie jak pomalowany plastik.Trzeba mieć perfekcyjny warsztat i dużo wyczucia. Zgadzam się w zupełności Absulotnie nie miałem na myśli że jest to łatwe zadanie. Robiąc ten model postanowiłem zrobić własną (prawdopodobą) wersję. Trochę sobie zaszalalem , a co ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 Prawdopodoba to ona nie jest w ogóle. ;-) Ha ha, no nie odpuści czepialski jeden Prawdopodobna, w sensie przypuszczalna, możliwa w przypadku gdyby samolot brał udział w walce itp. Takie było założenie podczas budowy i zostało w pełni zrealizowane. W odniesieniu do zupełnej zgodności z dzisiaj latającym oryginałem masz absolutną rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 27 Lutego 2016 Share Napisano 27 Lutego 2016 Nawet pomimo tej historycznej niezgodności model bardzo mi się podoba choć przydały by się odrobinę lepsze fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 29 Lutego 2016 Autor Share Napisano 29 Lutego 2016 Cieszę się że model się podoba. Dziękuję za wszystkie opinie. W przyszłym tygodniu powinny być lepsze fotki, bo tu faktycznie nie widać zbyt wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 (edytowane) Festiwal w Jaworznie zakończony. Glacier Girl wróciła z dyplomem i nagrodą. Wiem, nieładnie się chwalić, ale cieszę się jak dziecko z pierwszej nagrody za moją pracę. Wciąż jestem na początku mojej modelarskiej przygody, więc tym bardziej zaciesz jest . Edytowane 4 Września 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Wręcz przeciwnie, takimi nagrodami właśnie trzeba się chwalić na forum, szczególnie gdy model był tutaj prezentowany. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi