rtx Napisano 24 Marca 2016 Share Napisano 24 Marca 2016 Hmm. Pozwolę sobie nie zgodzić się z szanownymi kolegami odnośnie jakości wyrobów Modelsvitu. Zrobiłem ich Su-7BM i Su-17M (oba do zobaczenia na forum) i spasowanie było lepsze niż dobre - byłem pozytywnie zaskoczony. Chyba, że z czasem coś się popsuło (w końcu to short runy). Szczerze mówiąc, to nie mogę doczekać się ich kolejnych zapowiedzianych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Marca 2016 Autor Share Napisano 24 Marca 2016 Hmm. Pozwolę sobie nie zgodzić się z szanownymi kolegami odnośnie jakości wyrobów Modelsvitu. Zrobiłem ich Su-7BM i Su-17M (oba do zobaczenia na forum) i spasowanie było lepsze niż dobre - byłem pozytywnie zaskoczony. Chyba, że z czasem coś się popsuło (w końcu to short runy).Szczerze mówiąc, to nie mogę doczekać się ich kolejnych zapowiedzianych modeli. Widoczne tak jak napisałem robię coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Marca 2016 Autor Share Napisano 25 Marca 2016 Jakoś idzie do przodu . Kabinka przed przyklejeniem szkiełka. created by picasa2html.com Oszklenie też za bardzo nie pasowało, więc w pierwszej kolejności przykleiłem przód ściskając taśmą. Potem jak podeschło lekko docisnąłem i dokleiłem tył oszklenia. Mam nadzieję że po zdjęciu taśmy nie odklei się. created by picasa2html.com Skrzydła już sklejone w całość. Najbardziej nie szło mi z przyklejeniem tych grzebieni. created by picasa2html.com Teraz kolej na szpachlowanie miejsca łączenia kadłuba z statecznikiem pionowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Marca 2016 Autor Share Napisano 26 Marca 2016 Dziś zamaskowałem oszklenie. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Marca 2016 Autor Share Napisano 27 Marca 2016 Miejsca styku statecznika z kadłubem już zaszpachlowałem. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Marca 2016 Autor Share Napisano 28 Marca 2016 Wszystko już posklejałem w całość. Pozostało jeszcze małe szpachlowanie na łączeniach skrzydeł z kadłubem oraz przy pylonach. Potem podkład i malunki . created by picasa2html.com created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Marca 2016 Share Napisano 28 Marca 2016 Tempo to masz niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Marca 2016 Autor Share Napisano 28 Marca 2016 Tempo to masz niezłe Parę wolnych chwil i jakoś idzie do przodu. Cieszę się, że pozostało już w zasadzie tylko malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw111 Napisano 28 Marca 2016 Share Napisano 28 Marca 2016 (edytowane) Pozazdrościć że lada chwila będzie gotowy,gratuluję! A korzystając z okazji której firmy wybrać Su 7 w skali 1:48 Master,Smer czy Kopro? I tak widać że na jedno kopyto wszystkie klepane,czyli chyba bez różnicy. Edytowane 28 Marca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Marca 2016 Autor Share Napisano 28 Marca 2016 Pozazdrościć że lada chwila będzie gotowy,gratuluję! A korzystając z okazji której firmy wybrać Su 7 w skali 1:48 Master,Smer czy Kopro? Ostatnio nabyłem Su 27 w/w skali,będzie radocha. Su 7 Mistercraft,Smer i Kopro to te same wypraski. Różnią się tylko kalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw111 Napisano 28 Marca 2016 Share Napisano 28 Marca 2016 Dzięki za info,szukać tylko gdzie taniej he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Marca 2016 Autor Share Napisano 29 Marca 2016 Łączenie skrzydło-kadłub już zaszpachlowane. created by picasa2html.com[/size Zabrałem się też za dokończenie malowania przedniego podwozia. Trzeba będzie jeszcze pokryć łoszem goleń i kółko. created by picasa2html.com Zbiorniki i preshading. Ciekawe jak wyjdzie mi malowanie kolorkami po kilku modelach w kolorze aluminium. created by picasa2html.com Powiem szczerze, że chyba sobie zrobię po tym modelu jakiegoś Eduarda lub Tamkę . Może jednak znając już ten zestaw zabiorę się za następnego Su 7 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Model psiknięty podkładem. created by picasa2html.com created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Czyli da się dobrnąć do etapu malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Da się, lubię sobie Grzesiu ponarzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2016 Położyłem sreberko pod ewentualne odpryski farby oraz aby mi łatwiej było zrobić preshading. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Zabrałem się za preshading i początki wyszły mizernie :(. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Ale to ma być czeskie malowanie w kamuflażu, a nie srebrnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Tak, teraz będzie kolorek Gunze H 67. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2016 No nie :(. Przy LiM 6 BiS nie zabezpieczałem i nic nie odeszło, więc może będzie ok. Zresztą odprysków będzie raczej mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Pomalowałem spód modelu. Użyłem farbki Gunze H 67. Powiem szczerze, że na żywo wygląda to lepiej niż na fotkach . created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Na fotach tez mu nic nie brakuje. Dobry ten nie-czarny preshading, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Mi się podoba i raczej już nic nie będę kombinował bo przekombinuję . Dobry pomysł mi podsunąłeś z tym szarym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Krąży mnóstwo dobrych pomysłów po internetach, tylko korzystać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Odpryski i próba zrobienia wgiętej blachy na zbiorniku. created by picasa2html.com Na koniec przed maskowaniem taśmą zabezpieczyłem spód lakierem. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi