p11c Napisano 29 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2016 To tym razem tylne błotniki, siodełko strzelca i dwa brakujące orczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 29 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 I tak to mniej więcej wyjszło. Wolny jak taczanka na stepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Fantastyczna robota, nadprogramowe odlewy będziesz sprzedawał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 19 Maja 2016 Autor Share Napisano 19 Maja 2016 Dzięki Owszem mam kilka nadprogramowych taczanek i bedek. Jak jesteś zainteresowany to napisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Widzę, że w tle bunkier, którego budowę pokazujesz na FB . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 19 Maja 2016 Autor Share Napisano 19 Maja 2016 Na FB ja tylko zachęcałem do kibicowania jego budowy na blogu, bo tylko tam pokazywałem jego budowę. Idea była taka aby na modelu odzwierciedlać realne fazy budowy prawdziwego bunkra. Czyli kolejno kopanie dołu, zalewanie chudym betonem, stawianie ławic i wytyczanie sznurkiem granic, szalowanie ław fundamentowych, zalewanie ławy betonem, potem likwidacja ławic, rozszalowywanie ław i szalowanie ścian, zbrojenie ścian fundamentowych, zalewanie betonem ścian, rozszalowywanie desek itd, itd aż powstanie bunkierek. Model bunkra można zrobić znacznie szybciej i w prostszy sposób, tu chodzi o zupełnie inną ideę. Niestety mało było kibiców i mi skrzydełka opadły bo zająłem się innymi projektami, PWS-23, Bitwa pod Jordanowem ( makieta 1,5 x 3 m ) czy też FP oraz oczywiście te moje koniki z tematu w którym piszemy, więc jest w czym wybierać. Ale do bunkierka wrócę. Jest to w każdym razie bunkier czołowy na ckm, typ III. Dość nietypowy jak na II RP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Tak sobie odrobinkę poprawiłem ckm do taczanki, jeszcze troszkę trzeba go wyczyścić i myślę, że będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 Jeszcze go popraw bo nadal wygląda niezbyt ładnie z puszki wyszedł by ci lepszy i gdzie taczanka wz,28 do której masz rysunki od kogoś z whiteeagle Widzę że samemu wykonałeś model bez niczyjej pomocy -dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Tadeusz nie przypominam sobie o jakie rysunki ci chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Z rozrysowaną konstrukcją taczanki to chyba pamiętasz -na forum whiteeagle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 to co ty rysowałeś ? owszem pamiętam , ale zawsze można znów wrócić do tematu, Podstawowa trudność to sam ckm, Na razie robię taczankę pionierską, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 Nie całkiem w 1/72 ale w 1/87. Nie będę jednak otwierał nowego wątku. Dłubie sobie taki pociąg. Na razie wagon szturmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 29 Października 2016 Autor Share Napisano 29 Października 2016 słabo t wychodzi bo czasu mam mało ale daje dla porządku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Widzę, że mocowania kół skopiowane z gotowego wagonu, a i koła toczone z metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 29 Października 2016 Autor Share Napisano 29 Października 2016 Troszkę sie posiłkowałem gotowcem, ale musiałem poprzerabiać i to mocno. A kołeczka toczone i fajnie to śmiga po torach. Zresztą i tak tego nie będzie widać pod osłonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Tak to dziś wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Zobacz mój wagonik jest troszkę większy - czyżby zainteresowanie kolejarstwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 Twój wagonik jest super. Ja na razie wracam do moich taczanek. Być może ta wyjdzie mi lepiej. Taczanka pionierska. Do pociągu jeszcze powrócę. I jeszcze przednie nadwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 16 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2017 W porównaniu z większością modeli tu prezentowanych to mój wypada dość słaba. Ale jeszcze nie skończony, więc proszę o wyrozumiałość, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi