dak3000 Napisano 5 Lipca 2016 Autor Share Napisano 5 Lipca 2016 Trochę kosmetyki wewnątrz po zamknięciu jakieś detale typu mapa, woda, Mka i wystarczy . Musze jeszcze tylko tylną ściankę machnąć na czarno bo to mi umknęło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Witam po dłuższej przerwie temat trochę przycichł, ale nie umarł Mam trochę wolnego czasu po pracy bo reszta domu wyjechała na wczasy, więc można nadrobić trochę roboty. A więc ... większość już poskładana, teraz malowanie, a takie są efekty. Po raz kolejny wybaczcie za zdjęć ale nie wyciągnę więcej z tego aparatu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artec Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Fajny model. Jaką średnicę maja te druty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Fajny model. Jaką średnicę maja te druty? o jakich drutach mówisz?? A więc ... kolejne kilka ostatnich dni spędziłem na malowaniu, washowaniu i innych etapach waloryzacji. Ze względu że jest to największy model jako do tej pory sklejałem dlatego trochę przy tym schodzi i tak to jeszcze nie jest efekt końcowy, ale widać już jakiś zarys całości . zacząłem od palki ... trochę soli, lakieru do włosów, ostry pędzel i takie coś wyszło ... kolejny krok to czarny wash na badzie farby olejnej postanowiłem jeszcze dorobić mocowanie do koła zapasowego, a na gotowym modelu całość ściągnie się taśmą transportową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artec Napisano 14 Sierpnia 2016 Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Chodziło mi o te przewody przy dzwigu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 Witam ponowie ... Nikt nie komentuj wiec zaraz wpadnę w samo zachwyt że wszystko jest idealne chodź sam sobie zdaje sprawę że nie jest ale... A więc, zaczęło się to w czym nie czuję się jeszcze najmocniej, a mianowicie waloryzacja czy to mi się udało tak by z czymś nie przesadzić to sami oceńcie. Wiem że każdy lubi coś innego jedni mniej, drudzy trochę więcej kurzu na modelu, a ja próbuję zawsze znaleźć kompromis . Więc zapraszam do oglądania, a zaczynamy od lusterek ... zrobiłem je z foli która znajduje się na płycie CD ...teraz czas zabrać się za wyposażenie i wrzucić trochę bambetli na pakę i wyposażyć w KM Zapraszam do komentowania PS. co do drutów wykorzystanych do okablowania HDS-a to nie odpowiem szczerze po posiałem gdzieś suwmiarkę ale drut miedziany to chyba 0,8-0,9 mm ,a te grubsze to przewody od słuchawek w pancerzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 Płyty pancerne trochę zbyt monotonne, może spróbujesz coś przy nich podziałać jeszcze? No i te koła... Ale ogólnie podoba mi się, zwłaszcza HDS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngtiger1 Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 Nice, a friend of mine was a gunner on one of these hillbilly guntruck in the early days of the war. You are doing nice work. The rust parts look awesome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 Witam ... czasu ciągle mało by dokończyć model ale małymi kroczkami do przodu. Czas na dodatki ... plecaki potrzebują dopieszczenia i wosha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Plecaki potrzebują przemalowania. Jeżeli to miał być "chocolate chip", to ani ta epoka, ani niestety wykonanie... Karabinom za to pomogłeś, ten zestawik RB Model to bardzo dobra rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Super temat - podglądam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 30 Października 2016 Autor Share Napisano 30 Października 2016 Ufff udało się to pierwszy model tej wielkości w mojej kolekcji, nie łatwo było wytrwać do końca ale jakoś się udało oto efekty . GALERIA: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=55900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi