awiatik Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Tak jakoś na warsztat zawędrował ten model. Jakość wyprasek typowa dla Amodelu, bynajmniej w tych które przewinęły się przez moją szafę. oszklenie w tej ramce jest bardzo dobrze zabezpieczone, ilość części nie jest jakoś powalająca, czyli modelik powinien dość sprawnie powstawać. cdn..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Kibicuję, a jak byś nie miał, to tutaj parę fotek oryginału: http://www.walkarounds.airforce.ru/avia/rus/polikarpov/i-17/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 AAAA, jak ja lubie takie tematy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 Kibicuję, a jak byś nie miał, to tutaj parę fotek oryginału:http://www.walkarounds.airforce.ru/avia/rus/polikarpov/i-17/index.htm Dzięki za ten link. Jest to niezłe uzupełnienie tego co mam. Co prawda jest to wersja ze stałym podwoziem, a ja chcę zrobić w wersji z chowanym, to te zdjęcia przydadzą się do poprawienia tego i owego. Bo pierwotnie ten I-17 miał być zbudowany jako "prosto z pudła". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 22 Marca 2016 Autor Share Napisano 22 Marca 2016 Nadszedł czas na konfrontację modelu z planem krótka monografia tego samolotu została opublikowana w L+K 9/1987, i tak się składa że na tym planie jest wersja CKB-15 a i mam coś takiego, po przeskalowaniu planu do skali 72 nadszedł czas porównań a tak się prezentuje model po złożeniu na sucho Zabawy przy budowie trochę będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Jak pięknie wszystko razem pasuje! Będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Piękny samolot. Jak na A-Model - klocki Lego Wiem, bo kilka tych "plastelinowych" modeli popsułem do reszty, zanim poszedłem w większe skale. Pewnie tą stronkę znasz, ale na wszelki wypadek... Powodzenia, będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Nadszedł czas na konfrontację modelu z planem Ale plany z L+K to nie jest zbyt dobry materiał, lepsze były opublikowane w Modelist Konstruktor, numeru nie pamiętam, ale są do znalezienia na airwar.ru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 22 Marca 2016 Autor Share Napisano 22 Marca 2016 Witam, Z planami to wiem, sam wyznaję zasadę że najbardziej wiarygodny jest plan z kraju pochodzenia danego samolotu. Ten plan z Modelista też mam, /przypomniałem sobie że lata temu zasysałem go z jakiegoś ruskiego serwera/ i wystarczyło poszukać na płytach. A w tak zwanym międzyczasie troszkę pobawiłem się przy modelu. fotel wygląda całkiem nieźle, wystarczyło troszkę popracować Dremelkiem i papierem ściernym tak się prezentuje przed ostatecznym wykończeniem w kabinie pocieniłem ścianki i zaczynam wklejać podłużnice , a później i wręgi, skrzydła sklejone mam nadzieję że lotki jak i skrzydło będą wyglądały podobnie jak na zdjęciu, usterzenia- pion i poziom, też będą podzielone na ster i statecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 24 Marca 2016 Autor Share Napisano 24 Marca 2016 Czas na małe uzupełnienie tematu, czyli raport z placu budowy. kabina, skrzydła, lotki- wycinanie, szlifowanie, wklejanie, pasowanie. Jakoś to powoli idzie do przodu. Ciąg dalszy raczej po świętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 Święta już minęły i czas powrócić do prac nad modelem. Kadłub zamknięty: pozostało wkleić tablicę, pasy i elementy mocowania fotela. Szczeliny pomiędzy kadłubem a skrzydłem -wypełnione wstawkami z plastyku 1mm. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 15 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Po dłuższej przerwie przedstawiam stan prac nad tym I-17. Szpachli i plastykowych wstawek trochę poszło. Fotek z tych prac niestety nie ma. Wreszcie doszedłem do takiego etapu, że mogłem pomalować całość na czerwono. widzę że parę baboli jest do poprawienia, no i reszta drobiazgów w trakcie prac cdn..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 29 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2016 To już jest koniec.... .. prawie koniec, jednak będzie kilka poprawek: celownik itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi