tu_es Napisano 29 Marca 2016 Share Napisano 29 Marca 2016 Witam, jak zrobić mech w 1:35 ? Jakaś gąbka? pianka? Zmielona? Nie mogę namierzyć tutoriala, jak to zrobić. Pomalować potem taką gotową masę aero nie jest problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 29 Marca 2016 Share Napisano 29 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 29 Marca 2016 Autor Share Napisano 29 Marca 2016 Dobre Corporal_PL, zagiąłeś mnie Jak wpisałem mech 1:35 w wujka google to też mi to wyskoczyło :P Znalazłem Green Line GL-013 Kępki mchu, zielony średni, ale cena nie zachęca do zakupu przy takiej ilości w pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 29 Marca 2016 Super Moderator Share Napisano 29 Marca 2016 Ja bym polecał przeczesać net w poszukiwaniu "mech blueprints" (jest tego taka masa, że aż boli). Następnie rozbił bym świnkę i kupił zasób plastikowych profili od plastrut (Tutaj masz katalog wszystkiego - polecam zerknąć) i tyle, potem tylko malowanie, weathering i dobre zdjęcia. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 29 Marca 2016 Share Napisano 29 Marca 2016 tu_es Ten gotowy produkt co pokazałeś to g... Zależy o jaki mech Ci chodzi. Pokaż zdjęcia. Ja np. Kilka kredek o różnych odcieniach trę papierem ściernym i następnie obsypujesz od góry w miejsce ,które wcześniejszej nałożyłeś wodą lub lakierem. AK interactive ma jeszcze specyfik dość ciekawi ,który też używam i sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 29 Marca 2016 Share Napisano 29 Marca 2016 Trociny. Ale takie drobne, bardziej przypominające pył. Bierzesz trochę to jakiegoś kubeczka i dodajesz farby z odrobiną wody albo bejcy zależy co masz. Mieszasz dokładnie, wysypujesz na jakąś folię i suszysz. Przez noc powinno wyschnąć. Masz pył w kolorze mchu. Punktowo dajesz klej i posypujesz. Nadmiar po chwili strzepujesz. Ewentualnie formujesz. Tak bym to widział - choć sam nie robiłem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Ja na mech mam super sposób. Z starego, drewnianego parkanu sąsiadów zdrapałem nożem jasnozielony nalot. Robiłem to latem, bo nalot ten musi być suchy, inaczej będzie kicha. Wygląda jak pigment, a koloru bardziej wierniejszego niż ten, który natura stworzyła to chyba nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 30 Marca 2016 Super Moderator Share Napisano 30 Marca 2016 Hahaha - ale jaja dopiero teraz doczytałem, że nie chodzi o mech-a tylko mech :-) sorka za zamieszanie z moim postem :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi