Agares Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 (edytowane) Witam. Jetem początkującym modelarzem. Jak na razie skleiłem i pomalowałem model battlestar galactica. Teraz chce zrobić model cylon centurion. Jednak natrafiłem na problem który nie rozumiem z malowaniem. W instrukcji są pokazane których farb należy użyć i jak je mieszać ale Jedna farba "A" nie ma jak przy innych 70%+30% tylko jest 1. + 2. i zaznaczone jako opcjonalne. w miejscu gdzie mam pomalować jest zaznaczone tak 1A i pod spodem 2C (gdzie c to np srebrny). Także czegoś tu nie rozumiem i prosił bym o rozjaśnienie. Pozdrawiam http://www.fotosik.pl/zdjecie/144e7bc2f3d5d2c0 http://www.fotosik.pl/zdjecie/9da2cd0457f12d86 Dwa zdjęcia do wglądu Edytowane 31 Marca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Zdjęć nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agares Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 Teraz już są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agares Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 Ok to teraz rozumiem bo takie to dla mnie nie jasne było. Dzięki wielkie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 w wersji 1 malowania - takie kolory używasz, a jak wybrałeś 2 wersję malowania to inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Moglibyście mnie dokładniej oświecić, bo dalej nie rozumiem. Na rys. mam element nr 3. Chcę go pomalować. Dla wersji "1." w chorągiewce jest litera A. Patrzę na spis farb. "A" dla wersji "1." to antracyt mat, a dla wersji "2" to czarny błyszczący. Ale przecież dla wersji "2." nie mam malować czarnym błyszczącym tylko farbą "E" czyli stalową metaliczną. Więc niby kiedy mam użyć farby "A" w wersji "2." Do tej pory w różnych modelach które miały dwie wersje malowania w instrukcji przy elemencie były dwie chorągiewki z farbami, albo chorągiewka była jedna, a przy farbie były podane dwie wersje. Tutaj mamy połączenie obu metod naraz i to już dla mnie nie jest zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Marca 2016 Super Moderator Share Napisano 31 Marca 2016 Witam. Mi się wydaje że masz to pomalować w wersji "1A", czyli kolor antracyt, albo w wersji "2E" czyli czarny błyszczący (2) zmieszany z żelazo metaliczny (E). Tak samo wcześniej miałeś malować w kolorze antracyt (A), albo Srebro metaliczny © zmieszany z czarnym błyszczący (2). Po zmieszaniu tych farb otrzymasz kolor podobny do czarnej stali. Antracyt też jest podobnym kolorem kolorem. Ja to tak rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agares Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Ale tu namieszane juz. Ja na początku myślałem że należy zmieszać antracyt z czarnym błyszczącym i pomalować a potem nałożyć w zależności od części srebrny albo stalowy. ale niepasowało mi to 1+2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Ale tu namieszane juz. Ja na początku myślałem że należy zmieszać antracyt z czarnym błyszczącym i pomalować a potem nałożyć w zależności od części srebrny albo stalowy. ale niepasowało mi to 1+2 Z tym mieszaniem mi też nie pasuje. Revell zawsze oznacza to procentowo jak np. farbka "I". Wydaje mi się, że są po prostu trzy wersje malowania, czyli element nr 3 mogę pomalować. 1 - A1 = Antracyt mat 2 - A2 = Czarny błyszczący 3 - E = Stalowy Ale pewny wcale nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi