ppfalcon Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Witajcie w mojej drugiej galerii. Jest to model EF-111 A Raven firmy Italeri w skali 1:72. Model wykonywałem w okresie 11.12 - 04.13. Na modelu tym po raz pierwszy wykorzystałem: - blaszki fototrawione (nie dostałem dedykowanych do tego modelu, ale udało mi się dostać do F-111 i wykorzystać część), - podkład z aero - preshading Z tym ostatnim jest ciekawa historia, gdyż pierwszy raz wykonałem go czarnym markerem. Następnie przeczytałem na forach jaki to zły pomysł i próbowałem naprawić swój błąd, ale było już za późno - marker nie zszedł i jest częściowo widoczny nawet pomimo ponownego malowania podkładem i farbami. Cóż, nauczka na przyszłość. W modelu po raz pierwszy wykonałem cieniowanie za pomocą aero. A teraz galeria: Model ten zdobył nagrodę na V Festiwalu Modelarskim w Jaworznie w 2014: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Pracuj nad starannością i detalami i będzie ok. Fajny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Dobrze pomalowany jak na pędzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppfalcon Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Przepraszam, może źle się wyraziłem, ale model nie był malowany pędzlem, tylko w większości aerografem. Pędzlem jedynie detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Jeśli to aero, to chyba masz trochę za gęstą farbę. Przy jakim ciśnieniu malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppfalcon Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. To był mój drugi model malowany aero i może rzeczywiście farba jest dość grubo położona, ale to dlatego że kładłem wiele warstw żeby przykryć ten nieszczęsny marker :( Malowałem wtedy starym aero (jakimś chińskim Adlerem) i ciśnienie miałem ok. 2 bary. Teraz staram się malować przy dużo mniejszym ciśnieniu, ale póki co też na razie mi to wychodzi tak sobie. Jeśli chodzi o serwis hostingujący zdjęcia to korzystam z niego już od paru lat i umieszczam stamtąd zdjęcia na różnych forach i jeszcze nikt nigdy nie zgłaszał z tym jakichś problemów. W/g mnie jest on dużo prostszy i czytelniejszy (i darmowy) niż wszelkiego typu photobuckety czy imageshacki, które to właśnie serwisy są strasznie ciężkie , przeładowane i nieintuicyjne. A zdjęcia, racja - są w dużych rozmiarach, żeby można było zobaczyć wszystkie szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Model naprawdę ładny, ale troszkę brakuje zaznaczenia linii podziału blach, bez tego troszkę wygląda płasko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppfalcon Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Przesyłam raz jeszcze poprawione zdjęcia. Jak można prosić kogoś o podmiankę w pierwszym poście to byłoby super. Wszystkie zdjęcia w pierwszym poście. Admin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi