slee Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Witam Sprobuje zrobic swoj pierwszy warsztat. Na biurku od pewnego czasu lezy F-4J z Edkowego zestawu Rockin' Rhino. Model bedzie "z pudla", dokupilem jedynie sondy mastera, reszta to evergreen cyna i inne smieci z mojej szuflady. Na dzen dzisiejszy skonczylem wanne szoferki i skleilem bryle modelu. Stan prac: Po dluzszych walkach udalo mi sie jako tako odmalowac wloty: Oraz pomalowalem baniaki: C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Wystartowane całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Co to za problemy z tymi wlotami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Solo, potrzebne bylo sredniej wielkosci wiaderko szpachli zeby zniwelowac ta "klatke schodowa" ktora zaserwowalo nam Academy ;) Po wyszpachlowaniu i zalaniu wlotow gestym humbrolem, jako tako to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Fajny kolorek na wloty. Co to za farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Humbrol 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Fajny pomysł na wloty, faktycznie spasowanie kanałów Academy słabo przemyślała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Cos tam sie dzisiaj dzialo. Golenie podwozia pomalowane i odrutowane: Pomalowany i okalkowany statecznik pionowy: Pylony, pomalowane, okalkowane i testowy wash: I poczatek prac nad dyszami: C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Bardzo ładnie. Ale washa w ogóle w takim kolorze nie widzę... Pomarańczowy??!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Ochra, mi tez sie nie widzi. Jutro pokombinuje z odcieniami brazow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Ale czemu tak?... Jaki to kolor kadłuba? Szary? To wash ciemnoszary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Warsztatu ciag dalszy: Zeby pomalowac miejsca zakryte przez wloty powietrza postanowilem malowac model na raty. Preshading dziobu: I pomalowany z wklejonymi wlotami: Nastepnie prysnalem spod: Pomalowane stateczniki poziome: Edek w instrukcji poleca dark iron jako ciemniejszy metalizer, wg mnie jest za ciemny. Co byscie polecili? We wnekach dodalem troche drutu, tak to wyglada po kolorze bazowym: I na koniec cala drobnica: C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Zamiast dark iron ja bym proponował na przykład Magnesium albo po prostu Steel Alclada. To dość ciemne metale, ale bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Edek w instrukcji poleca dark iron jako ciemniejszy metalizer, wg mnie jest za ciemny. Co byscie polecili? Rozjaśnij to teraz jaśniejszym metalizerem, jakbyś cieniowania zwykłymi farbami robił. Na niskim ciśnieniu i małym skoku iglicy wyłapiesz moment, w którym przestać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Dzieki za podpowiedzi, skozystalem z rady Mikele i wyszlo mi cos takiego: Na zywo wyglada znacznie lepiej niz na duzym powiekszeniu. Jestem zadowolony z efektu, pozniej jeszcze pociagne delikatnie linie nitow na jasniejszym metalizerze ciemniejszym odcieniem, ale to dopiero jak bede malowal tyl modelu. Dark iron spasowal mi za to na glowice sidewinderow: Dokonczylem tez malowanie sparrowow: Teraz pociagne je glosem i okalkuje. Narazie tyle, zaczal sie u nas dlugi weekend, wiec pocisne przez 4 dni z projektem C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Co do AIM-9 obiekcji nie mam, ale na tą czarną głowicę AIM-7 masz jakieś kwity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Ona nie jest czarna, tylko szara - Gunze 317. Teraz przegladalem zdjecia aim-9 i te male powiezchnie sterowe na koncowkach tylnych statecznikow tez powinny byc w kolorze metalu. Biore sie za maskowanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 A powinna być biała, ewentualnie jasnoszara. Łatwe do poprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Fakt, ten szary ktory dalem jest za ciemny. Poprawi sie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 C308 konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Zrobilem preshading: Teraz pytanie, czym lepiej rozjasnic bazowy gunze 325? Bialym czy lepiej jakims zoltym? Edit: Gora pomalowana bazowym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Preshading bardzo wymyślny, ale dopiero postshading da najlepszy efekt. A pacząc na to co dotychczas można liczyć na super malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Platowiec dostal reszte kolorkow: Poprawilem metalizery na statecznikach: Teraz powalcze z cieniowaniem metalizerow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Lubię tą sylwetkę Będziesz maskował metal przed lakierami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Lubię tą sylwetkę Ja tez Będziesz maskował metal przed lakierami? Tak, jak skoncze cieniowanie. A jak wg was wyglada cieniowanie platowca? Zostawic tak jak jest, czy jeszcze popracowac nad tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi