jakub476 Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Nagroda specjalna mimo, że EVO jest Tamiyi zmotywowała do drugiego cywila. W końcu zacznę jednego z NSX'ów, których na magazynie sporo. Stary zestaw Tamiyi, upolowany kiedyś na allegro. Ogólna koncepcja: Cytuj
KW-2 Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 Zapowiada się mistrzowski warsztat! Kibicuję i już nie mogę doczekać się galerii! Cytuj
karambolis8 Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 Bardzo lubię ten samochód Powodzenia! Jakieś nawiązanie do lata? Cytuj
Super Moderator Reflect Napisano 1 Maja 2016 Super Moderator Napisano 1 Maja 2016 Japan w najczystszej formie :-) Będę kibicował!! Pozdrawiam Christian Cytuj
jakub476 Napisano 1 Maja 2016 Autor Napisano 1 Maja 2016 Seryjny zderzak w przedliftowym NSX'ie nigdy mi się nie podobał, zmienię więc na poliftowy, do tego chyba dojdzie mały dyfuzor jak na ostatnim zdjęciu. Tak wygląda przedlift - NA1 Dawca - Fujimi Uciąłem dół zderzaka i zrobiłem przymiarkę, brakuje trochę kształtu, ale to się stworzy przy łączeniu. Będę jednak potrzebował takich w przyszłości - robię więc formę. Takie coś razem z dyfuzorem chciałbym zrobić. Cytuj
Messer Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 No ładnie, ładnie No ale jakie nawiązanie do lata? Pozdrawiam Messer Cytuj
jakub476 Napisano 1 Maja 2016 Autor Napisano 1 Maja 2016 W sumie to wyszedłem z założenia, że wszystkie moje modele są typowo letnie, nikt tym o innej porze roku nie jeździ... Cytuj
Messer Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 Oj tak łatwo nie wybrniesz - dach to to ma, to i zimą może jeździć Celował bym raczej w coś w stylu " spalony słońcem NSX" Cytuj
jakub476 Napisano 1 Maja 2016 Autor Napisano 1 Maja 2016 Jako, że przyklejanie lusterek może się skończyć tylko tragicznie ulepszyłem sposób mocowania. Cytuj
jakub476 Napisano 2 Maja 2016 Autor Napisano 2 Maja 2016 Od razu z rana odlałem dwie dokładki. Przykliłem. Zdjęcie porównawcze przed/po. Trochę szpachli, będzie trzeba kilka kształtów nadać na łączeniu. Następnie zabrałem się za przednią dokładkę. Padło na I's Impact - ta na ostatniej fotce w pierwszym poście. Cytuj
KRL Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 Ja co prawda nie posiadam NSX'a ale moim jak mówi żona - przepraszam teraz za słowo "dziwkowozem" latam także tylko w ciepłe dni a w deszcz tylko jak mnie złapie w drodze. Zimówek nie założę nigdy bo to profanacja, tak więc jak dla mnie NSX z latem jest związany jak nic. Cytuj
Messer Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 KRL - to co za auto posiadasz, rozbijając się po moim rodzinnym mieście Jakub - piszę się na jedną dokładkę i na felgi - więcej na PW Pozdrawiam Tomek Cytuj
kokos85 Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 Zasiadam i kibicuje zapowiada się ładne autko Cytuj
jakub476 Napisano 2 Maja 2016 Autor Napisano 2 Maja 2016 latam także tylko w ciepłe dni a w deszcz tylko jak mnie złapie w drodze. Mój samochód od 3 lat nie był na dworze. W sumie ostatnia modyfikacja nadwozia - spoiler. Zdecydowałem się na BackYard Special. Starałem się wyznaczyć proporcje na podstawie powyższego zdjęcia i wyszło tak: Boki średnio pasują do budy więc już je wkleiłem i poratuje szpachlą. Z NSX na dziś koniec niech schnie klej i przednia dokładka. Cytuj
jonathan Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 Zasiadam.... Bo lubię to auto. A jak jeszcze popatrzeć co z nim wyprawiasz... to aż miło oko nacieszyć Cytuj
KRL Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 W kwestii auta to nie ma co tu koledze w temacie bałaganu robić ale ja już w tym roku wyjechałem trzy razy. Wracając do sedna jaki kolorek pojawi się na nadwoziu słynna biała perła? Cytuj
jakub476 Napisano 2 Maja 2016 Autor Napisano 2 Maja 2016 No czarny, jak na zdjęciach w pierwszym poście. ;) Cytuj
KRL Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 Też będzie ciekawie jest to jedno z kilku aut które w każdym kolorze prezentuje się dobrze. Cytuj
jakub476 Napisano 3 Maja 2016 Autor Napisano 3 Maja 2016 Sporo czasu spędziłem dziś przy spoilerze, raz że linie podziału, a dwa że seryjnie NSX ma w spoilerze fragment tylnych lampa - obwódkę. Przy BackYard tego nie ma, więc boki spoilera muszą być wysunięte w tył, wkleiłem w te miejsca ucięty fragment lamp, ale spoiler względem błotników się chował więc jeszcze podkleiłem polistyren i wszystko oszlifowałem. Wymaga jeszcze korekty dolnego kształtu. Wyciąłem również wloty w tylnej dokładce, usunąłem boczne kierunkowskazy, pogłębiłem linie podziału. Czeka mnie jeszcze sporo pracy z tylnym zderzakiem. Cytuj
Messer Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 Kurczę, idziesz jak burza a co gorsze dobrze Ci to wychodzi :p Pracy jeszcze trochę masz, ale NSX już zyskał na wyglądzie Cytuj
fliper_nx Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 Nieźle Ci to idzie Jakub , widzę dbasz o detale - na plus. Cytuj
jakub476 Napisano 8 Maja 2016 Autor Napisano 8 Maja 2016 Chciałem powiercić otwory w podwoziu. Znalazłem w sumie tylko kilka małych zdjęć i wychodzi, że nie było specjalnie co wiercić. Przed: Po wierceniu i podkładzie. Zabrałem się za felgi, znalazłem 6 odlewów więc na wszelki wypadek obrobiłem wszystkie. Położyłem na nie podkład i przy okazji na kilka innych elementów. Tak wyglądają po pomalowani Vallejo Gunmetal gray - raczej nie przekonam się do wodnych farb. :P Wyszło znośnie, chyba delikatnie je jeszcze przetrę gąbką i dodam jedną mgiełkę. Cytuj
jakub476 Napisano 8 Maja 2016 Autor Napisano 8 Maja 2016 W sumie mnie na zdjęciu nie razi bo i felgi 2x większe. Ale faktem, że wygląda to inaczej niż na żywo. Jutro powinien przyjść w końcu namiot bo mój domowy byłem zmuszony rozebrać... Ale mam takie zdjęcie... Cytuj
karambolis8 Napisano 8 Maja 2016 Napisano 8 Maja 2016 Miałem nadzieję na złote felgi Ale Gun Metal też da radę. Choć Proponowałbym metalizera na coś lepszego niż Vallejo. Cytuj
jakub476 Napisano 8 Maja 2016 Autor Napisano 8 Maja 2016 Złote - Bronze będą w EVO. To Vallejo będzie akurat, tylko poprawić malowanie, ew ściemnić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi