jakub476 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Nagroda specjalna mimo, że EVO jest Tamiyi zmotywowała do drugiego cywila. W końcu zacznę jednego z NSX'ów, których na magazynie sporo. Stary zestaw Tamiyi, upolowany kiedyś na allegro. Ogólna koncepcja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Zapowiada się mistrzowski warsztat! Kibicuję i już nie mogę doczekać się galerii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Bardzo lubię ten samochód Powodzenia! Jakieś nawiązanie do lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2016 Japan w najczystszej formie :-) Będę kibicował!! Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Seryjny zderzak w przedliftowym NSX'ie nigdy mi się nie podobał, zmienię więc na poliftowy, do tego chyba dojdzie mały dyfuzor jak na ostatnim zdjęciu. Tak wygląda przedlift - NA1 Dawca - Fujimi Uciąłem dół zderzaka i zrobiłem przymiarkę, brakuje trochę kształtu, ale to się stworzy przy łączeniu. Będę jednak potrzebował takich w przyszłości - robię więc formę. Takie coś razem z dyfuzorem chciałbym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 No ładnie, ładnie No ale jakie nawiązanie do lata? Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 W sumie to wyszedłem z założenia, że wszystkie moje modele są typowo letnie, nikt tym o innej porze roku nie jeździ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Oj tak łatwo nie wybrniesz - dach to to ma, to i zimą może jeździć Celował bym raczej w coś w stylu " spalony słońcem NSX" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Jako, że przyklejanie lusterek może się skończyć tylko tragicznie ulepszyłem sposób mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 Od razu z rana odlałem dwie dokładki. Przykliłem. Zdjęcie porównawcze przed/po. Trochę szpachli, będzie trzeba kilka kształtów nadać na łączeniu. Następnie zabrałem się za przednią dokładkę. Padło na I's Impact - ta na ostatniej fotce w pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Ja co prawda nie posiadam NSX'a ale moim jak mówi żona - przepraszam teraz za słowo "dziwkowozem" latam także tylko w ciepłe dni a w deszcz tylko jak mnie złapie w drodze. Zimówek nie założę nigdy bo to profanacja, tak więc jak dla mnie NSX z latem jest związany jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 KRL - to co za auto posiadasz, rozbijając się po moim rodzinnym mieście Jakub - piszę się na jedną dokładkę i na felgi - więcej na PW Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Zasiadam i kibicuje zapowiada się ładne autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 latam także tylko w ciepłe dni a w deszcz tylko jak mnie złapie w drodze. Mój samochód od 3 lat nie był na dworze. W sumie ostatnia modyfikacja nadwozia - spoiler. Zdecydowałem się na BackYard Special. Starałem się wyznaczyć proporcje na podstawie powyższego zdjęcia i wyszło tak: Boki średnio pasują do budy więc już je wkleiłem i poratuje szpachlą. Z NSX na dziś koniec niech schnie klej i przednia dokładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Zasiadam.... Bo lubię to auto. A jak jeszcze popatrzeć co z nim wyprawiasz... to aż miło oko nacieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 W kwestii auta to nie ma co tu koledze w temacie bałaganu robić ale ja już w tym roku wyjechałem trzy razy. Wracając do sedna jaki kolorek pojawi się na nadwoziu słynna biała perła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 No czarny, jak na zdjęciach w pierwszym poście. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Też będzie ciekawie jest to jedno z kilku aut które w każdym kolorze prezentuje się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Sporo czasu spędziłem dziś przy spoilerze, raz że linie podziału, a dwa że seryjnie NSX ma w spoilerze fragment tylnych lampa - obwódkę. Przy BackYard tego nie ma, więc boki spoilera muszą być wysunięte w tył, wkleiłem w te miejsca ucięty fragment lamp, ale spoiler względem błotników się chował więc jeszcze podkleiłem polistyren i wszystko oszlifowałem. Wymaga jeszcze korekty dolnego kształtu. Wyciąłem również wloty w tylnej dokładce, usunąłem boczne kierunkowskazy, pogłębiłem linie podziału. Czeka mnie jeszcze sporo pracy z tylnym zderzakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Kurczę, idziesz jak burza a co gorsze dobrze Ci to wychodzi :p Pracy jeszcze trochę masz, ale NSX już zyskał na wyglądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Nieźle Ci to idzie Jakub , widzę dbasz o detale - na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Chciałem powiercić otwory w podwoziu. Znalazłem w sumie tylko kilka małych zdjęć i wychodzi, że nie było specjalnie co wiercić. Przed: Po wierceniu i podkładzie. Zabrałem się za felgi, znalazłem 6 odlewów więc na wszelki wypadek obrobiłem wszystkie. Położyłem na nie podkład i przy okazji na kilka innych elementów. Tak wyglądają po pomalowani Vallejo Gunmetal gray - raczej nie przekonam się do wodnych farb. :P Wyszło znośnie, chyba delikatnie je jeszcze przetrę gąbką i dodam jedną mgiełkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 W sumie mnie na zdjęciu nie razi bo i felgi 2x większe. Ale faktem, że wygląda to inaczej niż na żywo. Jutro powinien przyjść w końcu namiot bo mój domowy byłem zmuszony rozebrać... Ale mam takie zdjęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Miałem nadzieję na złote felgi Ale Gun Metal też da radę. Choć Proponowałbym metalizera na coś lepszego niż Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Złote - Bronze będą w EVO. To Vallejo będzie akurat, tylko poprawić malowanie, ew ściemnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi