Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Klasa 2 - Pojazdy wojskowe

Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego

Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych

Specjalna 4 - Najlepszy warsztat/model młodego modelarza (do lat 15-tu)

Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya

Hej, mam 15 lat i po raz pierwszy biorę udział w konkursie modelarskim. Będzie też to mój pierwszy warsztat. Wezmę się w nim za leoparda 1a4 w wersji do przekraczania rzek.

Model będę robił prosto z boxa.

Historia: niemiecki typ czołgu podstawowego drugiej generacji opracowany w latach 60. XX wieku dla Bundeswehry jako następca amerykańskich czołgów Patton. Czołgi weszły do służby w roku 1965.

DSCN0276_zpspxwstysp.jpg

DSCN0293_zpsjgkqdkyw.jpg

DSCN0283_zpsg3rewkib.jpg

DSCN0292_zpsgdt7x5pe.jpg

DSCN0296_zpsoyfofhvr.jpg

I jeszcze jedno pytanie: czy ktoś ma zdjęcia tego modelu najlepiej w kamuflażu nato?

• Super Moderator
Napisano

Będę szczególnie kibicował! Mam nadzieję, że koledzy zaraz pomogą z tym pytaniem o kamuflaż nato.

pozdrawiam i trzymam kciuki!

Christian

Napisano

Nominalnym malowaniem NATO na okres służby tego czołgu jest oliwka i tak też myślę, że powinieneś go pomalować Powodzenia! Sam mile wspominam ten model oprócz ciut grubych gąsienic powodujących efekt sztuczności gąsienic.

Napisano

Wow, wreszcie młodzież,która nie spędza całego wolnego czasu grając w playa,kibicuję

Napisano
Wow, wreszcie młodzież,która nie spędza całego wolnego czasu grając w playa,kibicuję

Gram na xboxie ale wolę modelarstwo

Napisano

Hej, szybki update: udało mi się zrobić koła. Na razie idzie mi jak po maśle

DSC01877_zpshmzdkril.jpg

Napisano

Popracuj nad zdjęciami bo bardzo mało widać :(

Pozdrawiam

Napisano

Tło do zdjęć jest dobre, a to już połowa sukcesu. Jak masz możliwość, to postaw aparat na statywie i daj dłuższy czas naświetlania, będzie lepiej

Napisano

Podoba mi się ten model. Czekam na więcej.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Hej, sorki że na razie nie aktualizuje warsztatu, ale skupiam się na szkole w następnym tygodniu powinno się coś pojawić. Pełną parą ruszę w czerwcu

• 1 month later...
Napisano

Hej

No cóż, rok szkolny już za mną, II klasa z paskiem zaliczona więc można kleić . Model jest już praktycznie gotowy do pomalowania. Niestety zgubiłem przedni zaczep, więc musiałem go "pożyczyć" z Merkavy. Mam nadzieję że jakoś to wygląda.

DSC01939_zpsbsybgmqv.jpg

DSC01940_zpsxes30pub.jpg

DSC01941_zpswur0cp08.jpg

DSC01942_zpsuekve02n.jpg

Napisano

Troszku przyciemne fotki ale postęp w budowie "widać".

Napisano

Na pewno gotowy do malowania? Na przedniej płycie bodajże jest wgłębienie, warto to zaszpachlować bo jest w dosyć widocznym miejscu. Rzeczy z boku burty są nieobrobione, widać ślady po łączeniach z ramką, kraty wydechu też mają jakieś skazy, warto je uregulować. Haki z przodu są krzywo. Ogólnie to mam nadzieje, że nie chcesz malować osobno góry i dołu. Z przodu powstanie wtedy szpara na łączeniu, podobnie z tyłu. Będziesz musiał ścierać farbę, szpachlować i malować ponownie.

• 1 month later...
Napisano

Hej, czołg pomalowałem. Niestety nałożyłem za dużo farby i musiałem go ratować. Trochę szlifowania i jest w porządku Położyłem na nowo podkład, a czołg jest gotowy do malowania i zostanie ukończony za tydzień na warsztatach modelarskich w Poznaniu Położę pre-shading, farbę nato-green, zrobię washa, położę kalkę i zabezpieczę czołg lakierem 13995535_1132677506798208_8101381825423315175_o_zpsymv0rob9.jpg

• 3 weeks later...
Napisano

Oglądałem twój model wcześniej i podobał mi się, ale dopiero dziś wypełniając arkusz zobaczyłem "do lat 15" i postanowiłem napisać.

Super wygląda, trzymaj tak dalej.