HubertP Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 4 - Najlepszy warsztat/model młodego modelarza (do lat 15-tu) Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Hej, mam 15 lat i po raz pierwszy biorę udział w konkursie modelarskim. Będzie też to mój pierwszy warsztat. Wezmę się w nim za leoparda 1a4 w wersji do przekraczania rzek. Model będę robił prosto z boxa. Historia: niemiecki typ czołgu podstawowego drugiej generacji opracowany w latach 60. XX wieku dla Bundeswehry jako następca amerykańskich czołgów Patton. Czołgi weszły do służby w roku 1965. I jeszcze jedno pytanie: czy ktoś ma zdjęcia tego modelu najlepiej w kamuflażu nato? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2016 Będę szczególnie kibicował! Mam nadzieję, że koledzy zaraz pomogą z tym pytaniem o kamuflaż nato. pozdrawiam i trzymam kciuki! Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Nominalnym malowaniem NATO na okres służby tego czołgu jest oliwka i tak też myślę, że powinieneś go pomalować Powodzenia! Sam mile wspominam ten model oprócz ciut grubych gąsienic powodujących efekt sztuczności gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Wow, wreszcie młodzież,która nie spędza całego wolnego czasu grając w playa,kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertP Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 Wow, wreszcie młodzież,która nie spędza całego wolnego czasu grając w playa,kibicuję Gram na xboxie ale wolę modelarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertP Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 Hej, szybki update: udało mi się zrobić koła. Na razie idzie mi jak po maśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Popracuj nad zdjęciami bo bardzo mało widać :( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Tło do zdjęć jest dobre, a to już połowa sukcesu. Jak masz możliwość, to postaw aparat na statywie i daj dłuższy czas naświetlania, będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Podoba mi się ten model. Czekam na więcej. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Również czekam na więcej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 No dajesz, mój Leoś już gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertP Napisano 21 Maja 2016 Autor Share Napisano 21 Maja 2016 Hej, sorki że na razie nie aktualizuje warsztatu, ale skupiam się na szkole w następnym tygodniu powinno się coś pojawić. Pełną parą ruszę w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertP Napisano 28 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2016 Hej No cóż, rok szkolny już za mną, II klasa z paskiem zaliczona więc można kleić . Model jest już praktycznie gotowy do pomalowania. Niestety zgubiłem przedni zaczep, więc musiałem go "pożyczyć" z Merkavy. Mam nadzieję że jakoś to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 28 Czerwca 2016 Share Napisano 28 Czerwca 2016 Troszku przyciemne fotki ale postęp w budowie "widać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Czerwca 2016 Share Napisano 28 Czerwca 2016 Na pewno gotowy do malowania? Na przedniej płycie bodajże jest wgłębienie, warto to zaszpachlować bo jest w dosyć widocznym miejscu. Rzeczy z boku burty są nieobrobione, widać ślady po łączeniach z ramką, kraty wydechu też mają jakieś skazy, warto je uregulować. Haki z przodu są krzywo. Ogólnie to mam nadzieje, że nie chcesz malować osobno góry i dołu. Z przodu powstanie wtedy szpara na łączeniu, podobnie z tyłu. Będziesz musiał ścierać farbę, szpachlować i malować ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 28 Czerwca 2016 Share Napisano 28 Czerwca 2016 A gdzie wieża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertP Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Hej, czołg pomalowałem. Niestety nałożyłem za dużo farby i musiałem go ratować. Trochę szlifowania i jest w porządku Położyłem na nowo podkład, a czołg jest gotowy do malowania i zostanie ukończony za tydzień na warsztatach modelarskich w Poznaniu Położę pre-shading, farbę nato-green, zrobię washa, położę kalkę i zabezpieczę czołg lakierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Oglądałem twój model wcześniej i podobał mi się, ale dopiero dziś wypełniając arkusz zobaczyłem "do lat 15" i postanowiłem napisać. Super wygląda, trzymaj tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi