HubertP Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 4 - Najlepszy warsztat/model młodego modelarza (do lat 15-tu) Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Hej, mam 15 lat i po raz pierwszy biorę udział w konkursie modelarskim. Będzie też to mój pierwszy warsztat. Wezmę się w nim za leoparda 1a4 w wersji do przekraczania rzek. Model będę robił prosto z boxa. Historia: niemiecki typ czołgu podstawowego drugiej generacji opracowany w latach 60. XX wieku dla Bundeswehry jako następca amerykańskich czołgów Patton. Czołgi weszły do służby w roku 1965. I jeszcze jedno pytanie: czy ktoś ma zdjęcia tego modelu najlepiej w kamuflażu nato? Cytuj
Super Moderator Reflect Napisano 1 Maja 2016 Super Moderator Napisano 1 Maja 2016 Będę szczególnie kibicował! Mam nadzieję, że koledzy zaraz pomogą z tym pytaniem o kamuflaż nato. pozdrawiam i trzymam kciuki! Christian Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 Nominalnym malowaniem NATO na okres służby tego czołgu jest oliwka i tak też myślę, że powinieneś go pomalować Powodzenia! Sam mile wspominam ten model oprócz ciut grubych gąsienic powodujących efekt sztuczności gąsienic. Cytuj
raval74 Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 Wow, wreszcie młodzież,która nie spędza całego wolnego czasu grając w playa,kibicuję Cytuj
HubertP Napisano 2 Maja 2016 Autor Napisano 2 Maja 2016 Wow, wreszcie młodzież,która nie spędza całego wolnego czasu grając w playa,kibicuję Gram na xboxie ale wolę modelarstwo Cytuj
HubertP Napisano 2 Maja 2016 Autor Napisano 2 Maja 2016 Hej, szybki update: udało mi się zrobić koła. Na razie idzie mi jak po maśle Cytuj
Skoren86 Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 Popracuj nad zdjęciami bo bardzo mało widać :( Pozdrawiam Cytuj
karambolis8 Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 Tło do zdjęć jest dobre, a to już połowa sukcesu. Jak masz możliwość, to postaw aparat na statywie i daj dłuższy czas naświetlania, będzie lepiej Cytuj
Piecu_KP Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 Podoba mi się ten model. Czekam na więcej. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj
HubertP Napisano 21 Maja 2016 Autor Napisano 21 Maja 2016 Hej, sorki że na razie nie aktualizuje warsztatu, ale skupiam się na szkole w następnym tygodniu powinno się coś pojawić. Pełną parą ruszę w czerwcu Cytuj
HubertP Napisano 28 Czerwca 2016 Autor Napisano 28 Czerwca 2016 Hej No cóż, rok szkolny już za mną, II klasa z paskiem zaliczona więc można kleić . Model jest już praktycznie gotowy do pomalowania. Niestety zgubiłem przedni zaczep, więc musiałem go "pożyczyć" z Merkavy. Mam nadzieję że jakoś to wygląda. Cytuj
Skoren86 Napisano 28 Czerwca 2016 Napisano 28 Czerwca 2016 Troszku przyciemne fotki ale postęp w budowie "widać". Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Czerwca 2016 Napisano 28 Czerwca 2016 Na pewno gotowy do malowania? Na przedniej płycie bodajże jest wgłębienie, warto to zaszpachlować bo jest w dosyć widocznym miejscu. Rzeczy z boku burty są nieobrobione, widać ślady po łączeniach z ramką, kraty wydechu też mają jakieś skazy, warto je uregulować. Haki z przodu są krzywo. Ogólnie to mam nadzieje, że nie chcesz malować osobno góry i dołu. Z przodu powstanie wtedy szpara na łączeniu, podobnie z tyłu. Będziesz musiał ścierać farbę, szpachlować i malować ponownie. Cytuj
HubertP Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Napisano 20 Sierpnia 2016 Hej, czołg pomalowałem. Niestety nałożyłem za dużo farby i musiałem go ratować. Trochę szlifowania i jest w porządku Położyłem na nowo podkład, a czołg jest gotowy do malowania i zostanie ukończony za tydzień na warsztatach modelarskich w Poznaniu Położę pre-shading, farbę nato-green, zrobię washa, położę kalkę i zabezpieczę czołg lakierem Cytuj
jakub476 Napisano 11 Września 2016 Napisano 11 Września 2016 Oglądałem twój model wcześniej i podobał mi się, ale dopiero dziś wypełniając arkusz zobaczyłem "do lat 15" i postanowiłem napisać. Super wygląda, trzymaj tak dalej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi