tornado Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 Witam Rozpocząłęm dzisiaj budowę modelu ROLLS- ROYCE 1934 PHANTOM II CONTINENTAL - revell w skali 1:16. In-box znajduje się tu tak wygląda pudło: a tak wygląda oryginał: Budowę modelu zacząłem od sklejenia i poszpachlowania bloku silnika oraz montażu podwozia. Dodatkowo wykonałem z kawałka druti i płytki polisterynowej jarzma resorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 No ładnie ledwo jeden skończony a tu już drugi w drodze... ładnie !! Tempo jak na sprint..tylko ja się tak leniwie widzę NO ekstra wyszedł Excalibru,, no to ten w kolorze kości słoniowej bedzie powalał !!!! Czekam na postępy !!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 Ja bym tak nie potrafił jeden model za drugim Ale widzę że Tobie to nie stwarza żadnego problemu A co do modelu to tak jak zawsze PERFEKCJA w 100% P.S. Zrobiłem UPDATE naczepki może zajżysz pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 No narazie jeszcze nie wiele widać, prucz sklejonej ramy, życzę powodzonka w budowie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 Przede wszystkim powodzonka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Dzięki Dzisiaj pobawiłem się aerkiem, jako podkład użyłem zlewki różnych kolorów Pactry Po godzince wszystko było suche więc malłem kolory. Na silniku napylił mi metalizer MM - aluminim jutro postaram sie to wypolerować. Edytowane 27 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Świetna robutka Torni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2007 Oczyściłem silnik ze zrebnego nalotu ale, że przy okazji narobiłem kupę odcisków i plam na całym silniku więc powędrował do DOTa. Następnie zabrałem się za malowanie podkładem podłogi i pozostałych elementów, niektóre elementy pomalowałem już na kolor bazowy (zstanawiam sie czy go nie przyciemnić ). Także tapicerka nabrała już koloru, jutro jeszcze z nią pokombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2007 Nie byłem zadowolony z koloru (kość słoniowa), którym wczoraj prysnałem kilka części więc zmieniłem farbę na nieco ciemniejszą (według katalogu to oryginalny kolor RR z 1934r.) Tak więc po zakupie farby odrazu zabrałem się za malowanie elementów nadwozia, a do południa miałem już prawie wszystko trzykrotnie pryśnięte clearem Zostało prysnać blachy komory silnikowej ale z tym zwlekam bo zastanawiam się jak wykonać zawiasy co by mogło wszysko ładnie otwierać się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Powinna być tutaj taka ikonka- :ślinotok: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Nieżle to wszystko się prezentuję, zwłaszcza te część, pomalowana na beżowy kolorek. Super fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2007 Trochę posiedziałem przy silniku, wentylator narazie jest osadzony na sucho i pomalowany tylko podkładem. Będzie jescze troche kabelków i przewodów ale to już później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 Good job Endriu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 Ta relacja mnie już chyba wykończy, super robota mistrza pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2007 Rama stoi już na kołach, także silnik z wydechem są już na swoim miejscu: Jako że blachy prysnąłem lakierem z utwardzaczem więc doszdłem do wniosku, że można już je wypolerować (woskowanie będzie na końcu) i brać się za ich montaż. Podłogę wyłożyłem materiałem, który kiedyś kupiłem w Hiro a następnie wkleiłem tapicerkę i deską rozdzielczą. Na desce zapomniałem dokończyć malować zegary ale jeszcze to zrobię. W silniku dorobiłem bagnet, zamontowałem kilka przewodów i pomalowałem końcówki kolektorów (wcześniej jakoś to przegapiłem). Podczas prac przy silniku walnąłem kilka plamek, a że jeszcze będę tam grzebał wiec przyjdzie czas na korekty: Tak wygląda RR na dzień dzisiejszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Nie no wymiatasz z tymi modelami więcej takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2007 Dzięki Dzisiaj pomalowałem tylko boczki drzwi, zbliżają się święta wiec na dzisiaj wystarczy. Patent na drewno "podebrałem" od Preatoriana, czyli pomalowałem żółtą pactrą, nastepnie czarną (suchy pędzlel-no może nie tak całkiem) a na to wszystko clear orange i bezbarwny połysk, środkowa część tapicerki to revell 85 matt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 No i bardzo ładnie Widzę, że patent Krystiana Sagitariusa sprawdza się bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2007 Widzę, że patent Krystiana Sagitariusa sprawdza się bardzo dobrze Napisałem że jest Twój bo gdzieś pisałeś jak zrobić lakierowane drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 A w moim temacie ;) Ale sam pobuszowałem trochę po pancernej części forum, żeby podłapać jakąś technikę no i znalazłem to, tylko trochę zmodyfikowałem o jasny kolor. Krystian używał zdaje się tylko brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 Zabrałem sie za montaż kufra i bagażnika. Wszystko szło dobrze do momentu gdy zorientowałem się, że mam przyklejony palec do przedniej ścianki kasty Oczywiście palec odkleiłem tyle, że razem z lakierem krótko mówiąc cały ten element wylądował w DOT'cie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2008 Witam Troche długa była przerwa w budowie modelu ale w tym czasie ścianka wymoczyła sie w DOT-3 i ponownie pomalowana. Dzisiaj wraz z drzwiamin zamontowałem ją na swoim miejscu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 Kurcze wstyd sie przyznać, ale ja pierwszy raz widzę tą relację No i cóż moge napisać, perfekcja w każdym calu Bardzo fajnie Andrzeju zrobiłeś silnik, no i ten efekt drewna jest powalający... To dwa zdecydowanie największe walory tego modelu. Piwko ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 Fajne kolorki , a wszczegulnosci wnetrze . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Dzięki Panowie Ukończyłem wnętrze nie wszystko widać na zdjęciach ale zapewniam Was, że są tam pedały, dźwignia zmiany biegów i recznego. Dach nałożony jest na sucho ale chromy są już na stałe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi