gumowy01 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Kolejnym projektem specjalnie wybranym do Konkursu Lato 2016 będzie pojazd na którego zawsze miałem ochotę czyli Ford F-30 i to jeszcze z polskim akcentem czyli działkiem p-panc 37 mm Bofors. Pojazd w oznakowaniu ulubionej jednostki czyli LRDG z czerwca 1941. Bazą do wykonania repliki będzie Chevrolet C 15 A z kabiną no 11 z IBG Models nr kat 72017, polski Bofors będzie z ACE nr kat 72533 dodatkowo koła żywiczne z Haulera do Chevroleta LRDG. Reszta inwencja własna. A teraz Inbox p.s trochę szkoda że nie ma podziału na skale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Intrygujący "składak" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Całkiem fajna zabawka.Zapowiada się dobry warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Noo, będzie co oglądać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Fajny polski akcent ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Z ciekawości - skąd się wzięły 37 mm Boforsy w LRDG? Czyżby zdobyczne na Niemcach (zabrali zdobyte we wrześniu 1939 do Afryki?) lub Włochach (dostali od Niemców zdobyte we wrześniu 1939 i zabrali do Afryki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Z ciekawości - skąd się wzięły 37 mm Boforsy w LRDG? Czyżby zdobyczne na Niemcach (zabrali zdobyte we wrześniu 1939 do Afryki?) lub Włochach (dostali od Niemców zdobyte we wrześniu 1939 i zabrali do Afryki)? A tak się składa że sami im sprzedaliśmy. Różnie źródła podają 100 - 250 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Już dawno temu wspominałeś mi że masz w planach ten ciekawy pojazd i doczekaliśmy się. Masz we mnie kibica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Dzięki Wielkie Marcinie. Oj chodziły za mną te tematy LRDG, SAS. Na początek będzie ten...później może AS 42 Sahariana (do niego też mam wszystko co potrzebne skompletowane) W warsztatowym Fordzie zacząłem już wydłużać ramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Gumowy, jeszcze jedna uwaga, lepszej jakości byłaby 37-ka z FtF z serii Wrzesień'39, no ale jeśli masz już tą to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Gumowy, jeszcze jedna uwaga, lepszej jakości byłaby 37-ka z FtF z serii Wrzesień'39, no ale jeśli masz już tą to trudno. Lepsza z FtF ? - znasz, robiłeś ten model ACE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Marcin ma rację, jeżeli chodzi o klasyfikację Boforsa 37 mm w skali 1/72, to na pierwszym miejscu jest armatka z MarS-a, następnie ta z ACE, a niestety najgorsza jest ta z FtF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi