Tenggeri Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Jako, że w dziale pancernym obsypało wszelkimi nietuzinkowymi i rzadko spotykanymi konstrukcjami, co mnie bardzo cieszy, ja też postanowiłem dorzucić coś do puli Oto on, brzydal jakich mało: M60A2 konstrukcja tak samo ciekawa jak brzydka. Model ma być luźnym nawiązaniem do pojazdów stacjonujących w RFN i biorących udział w ćwiczeniach Reforger, które odbywały się praktycznie co roku we wrześniu. Pojazd planuję wykonać w kamuflażu MERDC Niech regulaminowi stanie się zadość, model nówka sztuka: Na życzenie mogę zrobić pełnego in-boxa. Jeżeli ktoś jest zainteresowany samą konstrukcją to odsyłam do ciekawego artykułu w magazynie Poligon nr2/2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 Super że się zdecydowałeś. Faktycznie mało "oklepanych" modeli w konkursie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 Fajny kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Ależ współczesna pancerka opanowała ten konkurs dobry model wybrałeś,życzę powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Ciekawy pojazd. AFV Club ma wypuścić swojego, chodź jak wolałbym M60 z pancerzem reaktywnym. Może się doczekam, bo nie chce mi się męczyć z leciwymi produktami Tamiya i Academy. Będę śledził, co Ci z tego zestawu wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Starshiet Fajnie byłoby gotowe modele z konkursu ustawić w jednym pomieszczeniu obok siebie i fotkę cyknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Powodzenia Fajne kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 13 Maja 2016 Autor Share Napisano 13 Maja 2016 Starshiet Dokładnie, to określenie chyba najlepiej oddaje stosunek załóg do tego pojazdu Dzięki za zainteresowanie Panowie, skoro jest tylu widzów to coś trzeba pokazać Jak na razie nie wiele się dzieje, bardziej teoretyzowanie i rozkminianie co jak zrobić. Na pierwszy ogień poszły kółka, jest trochę walki z papierem ściernym, ponieważ na każdym bandażu mamy ładny szew po łączeniu form do zeszlifowania. Ogólnie z osobnymi bandażami patent fajny, ułatwia malowanie, ale ja wolę klasycznie, wszystko skleić a potem pędzelkiem pomalować. Od razu przymierzyłem koło napędowe do gąsienic- ładnie pasuje. Ale nie jest tak kolorowo jakby zdawać się mogło, przeglądając zdjęcia zauważyłem, że praktycznie wszystkie egzemplarze mają koła napędowe z otworami ulgowymi. Dragon zrobił je pełne, a powinny wyglądać tak: Bez dwóch zdań trzeba będzie się zabrać za przerabianie, wymyśliłem sobie że nawiercę dwa otwory a potem skalpelem wytnę resztę plastiku między otworami, no chyba, że ktoś z was już robił taki zabieg i podzieli się swoim sposobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 Małymi kroczkami do przodu: Zrobiłem wszystkie koła: Oraz wyciąłem otwory: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 24 Maja 2016 Autor Share Napisano 24 Maja 2016 Co niektórzy już malują, a ja w ślimaczym tempie buduję podwozie. Na razie udało mi się zrobić skończyć zawieszenie. Oczywiście co nie co trzeba było poprawić i szpachla poszła w ruch, z małych utrudnień należy wspomnieć o tym, że bolec mocujący wahacz jest trochę za mały i ciężko wypoziomować wszystkie wahacze względem siebie, poza tym problemów nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 24 Maja 2016 Share Napisano 24 Maja 2016 ciekawie się zapowiada. Dopiero zerknąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Czerwca 2016 Share Napisano 7 Czerwca 2016 Ruch w warsztacie jest .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 Ruch w warsztacie jest .... Tak wyszło, że inne letnie zajęcia wygrały z modelarstwem, ale coś tam powoli wieczorami dłubałem. Sklejanie skończone, teraz zacznie się to co najciekawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi