jaxiu Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Filmik i cały projekt B-17 robi mój kumpel (ciężki dyslektyk, chociaż i mnie zdarza się w ferworze walki literówkę walnąć) - we dwóch prowadzimy M&M. Co zaś się tyczy chippingu Hellcata - to mój pierwszy samolot od 22 lat (zdecydowanie preferuję pojazdy) - póki co chipping widać na krawędziach natarcia skrzydeł, śmigle i osłonie silnika. Reszta pewnie z czasem, bo biorę się za Abramsa. Zbliżenia i zdjęcia w lepszej jakości będą jak będę miał chwilkę na rozstawienie sprzętu - póki co zdjęcia z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 Ślady spalin za wydechami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 czym robiłeś okopcenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 Aerograf a w nim mieszanka lakieru bezbarwnego , białej, czarnej i piaskowej farby akrylowej. Bardziej zabarwiony lakier niż farba. Krawędzie poprawione podobną miksturą, tylko ciemniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Pozycyjki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Ładne te okopcenia Światła pozycyjne malowane, czy kolorowy plastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Światła zrobione z Bondica (żywica światło utwardzona)- przeźroczyste. Miejsca które wypełnialem żywicą najpierw malowałem na srebrno, potem transparentne farby Tamiya (czerwona, Zielona i pomarańcz (akurat nie mam żółtej)) i na to żywica. Światła z zestawu średnio mi się podobały, no i te lepiej się wpasowały w model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 7 Września 2016 Autor Share Napisano 7 Września 2016 Czas na kolejny etap Wash - mam zamiar użyć Wash glinkowy (clay wash) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Ja tego washa używam do detali - wnęki podwozia, kokpit itp. Na cały samolot użyłem raz i nie byłem specjalnie zadowolony, ale trzeba przyznać. że na filmie wygląda przyzwoicie. Ja jednak wolę tradycyjną zabawę washem olejnym. A model wychodzi Ci świetnie, okopcenia naprawdę pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 8 Września 2016 Autor Share Napisano 8 Września 2016 Mała odskocznia od tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 10 Września 2016 Autor Share Napisano 10 Września 2016 Wash glinkowy Pięknie się go ściera Model coraz bliżej końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 no nie ma co - model robi wrażenie - podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Galeria skończonej maszyny viewtopic.php?f=64&t=56205&p=822124#p822124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra3333 Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Ładny ładny gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi