KRL Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Mam pytanie - pewnie dla większość i z was śmieszne ale kto pyta nie błądzi. Nie będę ukrywał że przypadkowo podsłuchałem rozmowę dwóch modelarzy o gotowych elementach żywicznych (gotowe w sensie polakierowane tudzież pomalowane)? Czy faktycznie coś takiego jest do kupienia gotowa kabina?, Fotele? Inne graty? Fakt że lakierowanie to moja ulubiona część modelarskiego rzemiosła więc klientem z pewnością nie będę ale męczy mnie ciekawość czy to prawda czy opowieści drzewa sandałowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Pewnie mieli na myśli żywiczne aftermarkety, to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Rozmowa dotyczyła zamiennika kabiny do F-18 o ile dobrze usłyszałem i foteli, które podobno można kupić jako gotowiec a więc wycięte z nadlewek i polakierowane na gotowo!!! Tylko je wklejasz i to mnie zastanowiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 (edytowane) Gotowiec nie znaczy polakierowany. Jeszcz raz: mieli na myśli prawdopodobnie zwykle dodatki żywiczne, w tym przypadku pewnie Airesa. Taka kabinka jest gotowa, bo tylko ją malujesz i wsadzasz do modelu. Cała tajemnica. Edytowane 14 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Solo, dokładnie padło że są polakierowane przeprasza (pomalowane) gotowe do montażu i ponoć wyglądają świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Acha, skoro padło wyraźnie, to inna sprawa. Ciekawe, nigdy czegoś takiego nie widziałem. Jesteś pewny że dobrze zrozumiałeś? Może była mowa o blaszkach Zoom Edka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Nie padła tam nawet nazwa firmy ale nie zrozumiałem a nie wiedzieć czemu głupio mi było zapytać może dlatego że musiałbym się ujawnić z podsłuchiwaniem, była też mowa że na fotelach są oczywiście kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Ciekawe, może coś nowego na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Dlatego też padło moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Może jakiś modelarz wyczuł niszę i sprzedaje takie własnoręcznie malowane elementy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi