mtr Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 witam diorama powstała jako prezent dla Sensei Goodman ( prezent niespodzianka) którą mam zamiar niebawem odwiedzić, pierwszy raz miałem przyjemność używać żywicy (stąd tyle niedociągnięć) mam nadzieje że nie jest tak tragicznie i jakoś to wygląda pomijając jakość zdjęć wszystkie elementy poza figurką (Perry Miniatures), zostały wykonane od podstaw pozdrawiam Mariusz ps. przepraszam za jakość zdjęć niestety nikon mi zdechł wiec użyłem starego kompaka [/url][/img] [/url][/img] [/url][/img] [/url][/img] [/url][/img] [/url][/img] [/url][/img] [/url][/img] [/url][/img] [/url][/img] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dru Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Również jestem zainteresowany wodą. Wygląda interesująco, chyba że to zasługa zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kret69 Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Po trzykroć "hai!" Piękna scena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtr Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 dzięk, zdjęć raczej nie poprawie roztaję się z dioramą w ten piątek Atlis żywica to EasyCast epoxy resin, pracuje się z tym super choć ma pewne ograniczenia, z wad, to: pęcherzyki powietrza i ograniczona ilość do jednorazowego użycia nie więcej niż 6oz, no i cena Epoxy jest znacznie droższa niż inne żywice zalety : bez-wonna(używałem w mieszkaniu),jest krystalicznie przezroczysta łatwo się barwi (użyłem farby valejo), łatwa proporcja utwardzacz żywica 1:1, a i nie stopiła mi plastiku, mam nadzieje że o to pytałeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtr Posted May 18, 2016 Author Share Posted May 18, 2016 (edited) żywice zamawiałem na angielskim amazonie nie wiem czy jest dostępna w polsce (nie szukałem) próbowałem poprawić zdjęcia pożyczonym aparatem zapraszam do komentarzy.... pozdrawiam Mariusz Edited May 18, 2016 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kret69 Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 Tak. Teraz zdjęcia zniknęły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtr Posted May 18, 2016 Author Share Posted May 18, 2016 przepraszam za niedogodności ze zdjęciami miałem problem z fotosikiem ale znalazłem inną stronke mam nadzieje że ta sprawi się lepiej pozdr. M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 teraz jest OK - przynajmniej mi się wyświetlają [fotosik nie jest za rzetelny, polecam photobucket - mimo że ostatnio zaczęli sporo upierdliwych reklam wrzucać] Już poprzednicy mówili że woda super wyszła, ja jeszcze dodam że te karasie też bardzo udane Jakie to w ogóle duże jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtr Posted May 20, 2016 Author Share Posted May 20, 2016 Dzięki...wymiary podstawi przezroczystego klosza to 7.5x7.5 cm więc diorama jest całkiem spora Pozdrawiam M Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts