Browarek90 Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Witam wszystkich forumowiczów, postanowiłem spróbować swoich sił w konkursie. Jest to mój pierwszy start w jakimkolwiek konkursie modelarskim, jestem świadom że do najlepszych jeszcze mi daleko ale cicha nadzieja na wygraną jest Na warsztat trafia BMW Z3 Roadster od Tamiya. Wybór padł na to auto ponieważ cabrio zawsze kojarzy mi się z latem a BMW miało swój epizod w mojej ulubionej serii filmów o agencie brytyjskiego wywiadu 007 James Bond a konkretnie w Golden Eye (gdzie mamy polską aktorkę u boku Pierca Brosnana :-)). Mama plan zrobić go na niebiesko mniej więcej tak: A tutaj inbox: A zatem niedługo zaczynam ;] Powodzenia Wszystkim i szczęśliwego ukończenia projektów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Uważaj na ramkę przedniej szyby. Bardzo delikatna, jeden zły ruch, za duży nacisk i masz zabawę w klejenie i szpachlowanie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Model wybrałeś sobie rewelacyjny - ten model Tamki jest wykonany świetnie i nawet prosto z pudła prezentuje się doskonale Ramka to jedno, ale zmień tez sobie mocowania lusterek - w temacie Jakuba476 ( NSX ) masz pokazane jak to zrobić - przyda się przy końcowym montażu. Masz we mnie wiernego widza - przepadam za tym autem i tym modelem Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 Witam i przypominam się, żeby nie było że nic się dzieje ;] Z powodu chronicznego braku czasu udało mi się tylko raz przysiąść do modelu Ale co by nie było wystartowałem już z pracą i wstępnie przygotowałem parę części do dalszej pracy oraz przymierzyłem je aby zobaczyć jak to wygląda: Sporo czasu zajęło mi poszukiwanie metalowych sticker'ów, które to złośliwie wypadły z woreczka i nie mogłem ich znaleźć swoja drogą nie powinny być na takiej małej karteczce w woreczku z ramka z częściami P.S. też tak macie że tego białego podkładu od Tamiya jakoś słabo się trzymają farbki? Tak jakby był za śliski, z szarym nie miałem problemów a tu przy wcześniejszym modelu tak miałem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2016 Udało mi się na trochę siąść do modelu i przygotowałem części podwozia do mycia a potem podkładu. Jeśli wszystko dobrze pójdzie to w piątek juz będzie podkład położony :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2016 Witam po krótkiej przerwie spowodowanej oczekiwaniem na chemie Póki co podkład dostało podwozie: Następnie małe maskowanie: I pierwszy kolor:(to zdjęcie najgorzej wyszło, bo pogoda się już popsuła ;/) Jak na razie bez problemów tylko farba słabo przez aero przechodziła chyba za grube ziarna ma ta mieszanka (3 części X-13 + 1 część X-11) albo za słabo rozcieńczyłem, lub co bardziej możliwe za mała dysza 0.3. Co by nie było to z koloru jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 17 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2016 Witam z małą aktualizacją Najpierw zamaskowałem podwozie pod drugi kolor jakim jest X-18 od Tamiya: Następnie pomalowałem: A tak to wygląda po zdjęciu maskowania: Pozdrawiam i myślę że niebawem będzie kolejny update Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 Rozcieńcz bardziej X-13, też miałem ten problem ostatnio, zatykała mi dyszę. Ja rozcieńczyłem 40:60 z Gunze Levelling Thinnerem i jest znacznie lepiej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 22 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2016 Mała aktualizacja zdjęcie poglądowe że praca trwa W podwoziu zostało rolki i paski pomalować, oraz podretuszować co nieco i wydech dokończyć ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 3 Lipca 2016 Autor Share Napisano 3 Lipca 2016 Witam w kolejnej aktualizacji, podwozie już jest w sumie skończone jeszcze tylko trochę smoke'a od Tamiya w paru miejscach i przy ładnej pogodzie pstryknę fotkę . Teraz zabrałem się za kaste, za radą forumowego kolegi dorobiłem do lusterek druciane mocowanie(fotki warsztatowe) Teraz właśnie nasuwa mi się pytanie w którym momencie na stałe zespolić lusterka z kastą? Pomalować osobno i dopiero po polerce przykleić czy może po podkładzie przykleić i malować razem ? przy drugiej opcji wydaje mi się że będzie problem z polerką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 4 Lipca 2016 Share Napisano 4 Lipca 2016 Po polerce, bo inaczej jak sam dobrze myślisz jak będziesz polerował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 5 Lipca 2016 Autor Share Napisano 5 Lipca 2016 Racja po polerce ;] A w międzyczasie kasta dostała podkład: a potem kolor, który zresztą bardzo mi się podoba : Wstępnie przygotowane do dalszej pracy zostało też wnętrze: No jakoś robota ruszyła ale zaraz ślub i urlop to znowu trochę przerwy będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 5 Lipca 2016 Share Napisano 5 Lipca 2016 Pamiętaj, by ten kolor położyć idealnie, bo papierem ściernym będziesz mógł się dopiero pobawić po bezbarwnym. Ja osobiście jak go polerowałem, to nawet nie ruszyłem papieru ściernego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 8 Lipca 2016 Autor Share Napisano 8 Lipca 2016 Przed wyjazdem urlopowym to będzie chyba ostatnia aktualizacja. W sumie jestem zadowolony z wnętrza ale nie obyło się bez problemów w modelarski niebyt odeszła kalka z logo BMW na kierownice ;-( Podoba mi się też okleina zamszowa , której użyłem na podłodze Pierwszy raz jej używałem i mogę polecić każdemu Zdjęcia takie sobie ale na galerie postaram się żeby były tip top ;p P.s. dodam jeszcze jakieś kolorki na konsolę środkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 9 Lipca 2016 Share Napisano 9 Lipca 2016 Jak z grubością okleiny zamszowej? Dobrze się nakłada na taką skalę? Z portalu aukcyjnego jest? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 9 Lipca 2016 Autor Share Napisano 9 Lipca 2016 Grubość w moim odczuciu jest dobra jak będę miał chwilę to zmierzę suwmiarką ;-) Tu masz link do aukcji z której kupowałem http://allegro.pl/okleina-samoprzylepna-welur-zamsz-plusz-8barw-gw-i5775709453.html A z nakładaniem też dobrze bo moim zdaniem daję się ona nawet trochę rozciągać, np. u mnie na podłodze od strony pasażera jest taka wypukłość (na zdjęciu wnętrza w białym podkładzie kawałek widać) i bardzo dobrze się dopasowała tylko żeby to na zdjęciu zobaczyć to trzeba wiedzieć że coś tam jest takiego ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi