Jump to content

Scania 164 L 580 CV & Volvo FH 16 Globetrotter XL

ZIELU
 Share

Recommended Posts

Modele ładnie wykonane, ale mi sie nie podoba Scania. Moim zdaniem jest troche mało kolorystyczna rama i podzespoły, ale to jest kwestia gustu a Volvo to mi sie nawet podoba. aha... popraw lewa wycieraczke w Scani bo nie leza rowno. Pozdrawiam

Scania dostaje odemnie pluda, a jeżeli chodzi o Volvo, to coś mi ten kolorek za bardzo się świeci no chyba, że to aparat z lapą, robi takie wrażenie, ale tak to modele mi się podobają, nie mam nic przeciwko temu.

Dziękuję za opinie Scania właśnie miała wyglądać na taką trochę zjeżdżoną bo w końcu 4-seria do najmłodszych nie należy ;) A z kalkami VOS-u to nawet dobra myśl, ale tworząc tą Scanię miałem przed oczami Scanię którą kiedyś jeździł mój ojciec

Scania dostaje odemnie pluda, a jeżeli chodzi o Volvo, to coś mi ten kolorek za bardzo się świeci no chyba, że to aparat z lapą, robi takie wrażenie

Volvo się tak świeci bo to finkiel nówka nie śmigana, prosto z fabryki

P.S. Oba auta malowane były pędzlem

• 2 weeks later...

Kurczaki panowie jest problem. Zwracam się przede wszystkim do Ziela.Otoż przednia rejestracja widzę że jest naklejona na jakąś cześć i tej że części u mnie brakuje !! W ogóle jej nie mam ;/ anie w zderzaku jej nie ma !! Możesz powiedzieć czy ty też tak miałeś albo najlepiej powiedz jak przednią rejestrację zamocowałeś.

Ja dokładnie też tak zrobiłem, z tyłu jest jedna po lewej stronie a ta druga co wg instrukcji miała być też z tyłu tylko po prawej stronie jest z przodu, a w jej miejsce jest wsadzony napis "scania" który miał być na chlapaczu:)

• 3 months later...

Troszkę odświeżam temacik Na razie nowe fotki tylko Scanii, tym razem innym aparatem, zrobione w dzień przy naturalnym świetle Nieco przerobiłem Scanię pozbawiając ją zabudowy między osiowej

sn850059gw4.th.jpg sn850069dc9.th.jpg sn850071wg6.th.jpg

sn850052fy7.th.jpg sn850058gi0.th.jpg sn850049ms2.th.jpg

Bak był malowany pędzelkiem Być może wygląda to jak smugi po pędzlu aczkolwiek używałem farby imitującej aluminium i to może ona dawać taki efekt. Ogólnie cały model był malowany pędzlem

W ogóle bardzo ładny model a nie tylko jak na malowany pędzlem

Tylna ściana i ogólnie kabina wygląda jak malowana z aero. Wielki respekt dla kolegi Kolorki super wyglądają, ale jednak V8 mogłaby już mieć zderzak pomalowany pod kolor nadwozia