jonathan Napisano 26 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2016 Ciężki weekend, ale coś tam udało się postrugać. Na pierwszy ogień poszły kółeczka za które miałem się zabrać w tamtym tygodniu. Do końca jeszcze nie mogę się zdecydować na kolor pojazdu, ale przy pomocy skomplikowanego narzędzia pokolorowałem je na kolor "Russian Green" Jak koła dostały jakąś barwę to wypadałoby je przymierzyć do reszty... No ale czołg bez gąsienic to też jakoś nie bardzo. Więc zabrałem się za najbardziej relaksującą część. Jedno ogniwo więcej i wydawało mi się że jakoś zwisają. Idę coś zjeść i dziergam drugą stronę W ogóle dziw mnie złapał bo nie ma tu podziału ogniw na stronę lewą i prawą. Może mam jakiś wiekowy zestaw friuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Czerwca 2016 Share Napisano 26 Czerwca 2016 Jak ma być model trochę SF to może dać ze dwa różne koła jezdne ? Dopasować od innego wozu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 Jak ma być model trochę SF to może dać ze dwa różne koła jezdne ? Całkiem niezły pomysł skoro to klimaty postapo - w końcu do napraw czy części zapasowe zazwyczaj bierze się wtedy z tego co się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2016 Raczej zastanawiam sie nad poszarpaniem gumowych kołnierzy na kołach. Nie mam w tej chwili innych kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 Raczej zastanawiam sie nad poszarpaniem gumowych kołnierzy na kołach.Nie mam w tej chwili innych kół. Patrząc na Twój warsztacik - nie będzie problemem wyciąć dopasowany krążek polistyrenu i wkleić go w koło zasłaniając żebra . Zrobić imitacje spawów czy wgnieceń i model wiele zyska .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2016 Tak serio to na razie wszystko cięte od linijki. Ale może rzeczywiście coś się pomyśli o tych osłonkach. Spawy porobię jak już podoklejam co trzeba. Bitwa ze składaniem gąsek zakończona. Będę mógł pomyśleć podczas innej dłubaniny czy zrobić im kąpiel w chlorze czy może jedynie pomalować. Na dzisiaj myślę że koniec. Może jutro podłubię coś przy wieży. Całość cieszy już oko bo wygląda w końcu jak czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 4 Lipca 2016 Share Napisano 4 Lipca 2016 Cześć pomyślałem że ci się przydadzą - to fotki z Tank Muzeum - Bovington w Angli Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Lipca 2016 Autor Share Napisano 4 Lipca 2016 Dziękuję... Akurat większość pancerza będzie usunięta. Jednak zawsze można podejrzeć jakiś szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 4 Lipca 2016 Share Napisano 4 Lipca 2016 Szkoda ze chcesz usunąć pancerz - bez niego bedzie wyglądał jak zwykłe T55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 9 Lipca 2016 Autor Share Napisano 9 Lipca 2016 No nie do końca będzie tak wyglądał. Samolot schnie to zabrałem się trochę za drobnicę. Na pierwszy rzut poszedł właz. Szkoda żeby się nie otwierał... więc w ruch poszła wiertarka. Drucik się przytnie. zasmaruje kropelka i zamaluje. Będzie dobrze. Muszę tylko znaleźć fotografie jak ten właz wygląda od środka. Trzeba dorobić jakieś uchwyty, zamki itd. Kolejna zabawa. Peryskopy. Tu czeka mnie trochę zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Lipca 2016 Share Napisano 9 Lipca 2016 Bitwa ze składaniem gąsek zakończona. Będę mógł pomyśleć podczas innej dłubaniny czy zrobić im kąpiel w chlorze czy może jedynie pomalować. Masz na myśli mieszankę octowo-domestosową ? Zrób lepiej próbę na jakimś zapasowym ogniwku .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 9 Lipca 2016 Autor Share Napisano 9 Lipca 2016 Już się tym bawiłem. Tak samo jak bawiłem się w lutowanie. Udało mi się uzyskać dużo cieńsza warstwę. Będzie można pozaklejać peryskopy przed malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Lipca 2016 Autor Share Napisano 10 Lipca 2016 Mocowanie CKMu w wykonaniu Tamiya okazało się dość marne. Znowu z pomocą przyszedł MR. Bosch Chwila strachu czy równo pójdzie... i po sprawie. Przeglądam też fotki by pouzupełniać okablowanie elektryczne, przewody paliwowe itd... Chciałbym już zacząć malować. Czasu coraz mniej a ja cały czas w proszku. Zrobiłem nawet pierwszy reflektor z przepisu bartek33365 Na razie przymiarka na sucho... Pewnie jeszcze ze dwa takie trzeba wygrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Lipca 2016 Share Napisano 14 Lipca 2016 vollff - wielkie dzięki za fotki z BTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 16 Lipca 2016 Autor Share Napisano 16 Lipca 2016 No i nadszedł czas malowania. Starałem się nie kłaść równo farby. Na wieży wyszło ok, na kadłubie za grubo i to w wielu miejscach. Darowałem sobie wszelkiego rodzaju cieniowania przed malowaniem... Pod drugim kolorem i tak by to zaniknęło. I tak, całość zostanie jeszcze pociemniona, później dojdą wszelkiego rodzaju wache i brudzenie. Czeka mnie jeszcze kilka poprawek niedoskonałości które wychodzą na zdjęciach. Dobrze że peryskopy jako tako wyglądają. Jutro pędzel w ruch i jedziemy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Takie troszkę "fińskie" kamo wyszło :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 19 Lipca 2016 Autor Share Napisano 19 Lipca 2016 Niezamierzony efekt. Samo kammo będzie ciemniejsze. Niech się trafi tylko trochę czasu, to przysiądę na chwilę. Trzeba dokończyć sam czołg i zacząć majstrować coś z podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Fińskie też spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 "Fińczyk"fajny jest,ale..jeśli to Post-apo to może lekko go "poskładaj"??tzn zrób składakaz kilku różnych..wiesz inne kamo,inny kolor podzespołów itp..zyska na obrazowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dru Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Podoba się. Temat interesujący, ciekaw jestem czy uzyskasz mroczny klimat. Koniecznie szaro-buro wręcz deszczowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 20 Lipca 2016 Autor Share Napisano 20 Lipca 2016 Pomysłów jest wiele... gorzej z czasem by zasiąść i coś polepić. Dojdzie jeszcze kilka elementów, udziwnień. To na pewno. Może los będzie litościwy i da w weekend popracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 27 Lipca 2016 Share Napisano 27 Lipca 2016 A mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 No nic... Został mi ten weekend do ukończenia, aby zmieścić się w czasie. Jest to nie realne. Jak widać ze wszystkim jestem jeszcze w lesie. Może uda mi się ukończyć pojazd, lecz to wszystko. Wiem jedno. Projektu nie porzucę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi