Irek-M1 Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Czas na kolejny zdjęty z półki i skończony model. A tak dodatkowo to mam na zbyciu ten sam nowy model ale bez kalek /70zł/ plus przesyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Model ładny , nie podobają mi sie tylko te okopcenia na osłonach na zderzaku, pamietam ze 15 lat temu budowałem w malowaniu Jagermaistera w kolorze wściekłej pomarańczy, a silnik Panie kolego pokaż ta kosiarkę do trawy pod maska , coś tam wymodelowal, szkoda ze Tamka juz nie robi takich modeli, wiem ze sa dostępne na rynku, chodzę jak pies koło jeża w kółko i napewno kiedyś sie skuszę na zbudowanie ponowne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Juz sie nie da edytować postu!? Wiec pod, jak pomalowałeś ramki bardzo ładnie matowo i równo wyszły, ostatnio kolega Tombi01 walczył z malowaniem ramek w swojej Toyocie Celica gdzieś tu jest warsztat, i narzekał ze mu nie wychodzi , jakiś magiczny patent?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Oprócz przednich lamp i wydechu, które według mnie wyglądają dość sztucznie i plastikowo, reszta bardzo fajna. Czy, aby tylne koła nie wystają z obrysu? Podoba się! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Tu wyprzedzę odp. Kolegi Irka, lampy przód wyglądają dziwnie bo tamka każe pomalować środek na srebrno na to szło i na to kalka idzie ze wzorem szkła jak to kiedyś w autach było, by uzyskał efekt rozproszenia światła w odp. kierunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Oprócz przednich lamp One w prawdziwej też tak wyglądają. ;) http://cdn.johnywheels.com/2015/05/06/alfaromeo15525v6tidtmse0521993pictures2048x1536-l-d5332747e79be5d1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 One w prawdziwej też tak wyglądają. ;) Faktycznie, masz całkowitą rację. Pozostaje uderzyć mi się w pierś i wycofać zastrzeżenie, które zgłosiłem. Czynię to z dużą przyjemnością, bo model naprawdę świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 No jest na co popatrzeć, tym bardziej dziwi mnie fakt ze kolega tam serducha fury pokazać nie chce, nawet w pudełkowej wersji robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 31 Maja 2016 Autor Share Napisano 31 Maja 2016 TReS - niestety tzw. "serducha" nie pokarzę choć jest ono wykonane ze względu iż maska jest zamocowana na stałe. Odnośnie ramek malowane są aerografem, a wcześniej wszystko oklejone taśmą Tamiya. Przed malowaniem rowki zostały pogłębione igłą, następnie oklejone taśmą i taśma została wciśnięta w rowki wykałaczką. Po tym etapie delikatnie nadmiar taśmy odcinam skalpelem. Etap ten wymaga precyzji i bardzo wolnego przesuwania skalpela tak aby nie opuścić rowka i nie uszkodzić pozostałej części pomalowanej karoserii. Ot i cała tajemnica wykonania malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Ale w oryginale maska była osobno w tym modelu ??czy tylko w wersji malowania Jagermeister ściągana. Dzieli za odp. Ramek, Przekaże koledze na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 31 Maja 2016 Autor Share Napisano 31 Maja 2016 Wypraski są dokładnie te same. Ale ze względu iż położona maska luzem i przerwy strasznie mnie denerwowały to zdecydowałem się na przyklejenie maski na stałe. Może przy kolejnym modelu zdecyduję się jej nie przyklejać. Może ktoś ma na zbyciu kalki STUDIO27 DC777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Czerwca 2016 Share Napisano 1 Czerwca 2016 Ktoś tu lubi DTM. Fajna Alfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi