Dorotka Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 .... Ja to nigdy nie zrozumie flockowania przed malowaniem...I teraz będziesz szpachlował wypychacze, maskował flock i malował?.... Gibon nie usuwa wypychaczy, teraz taka moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Jakie wypychacze??? Co to takiego? Co mam poprawić?? Jak ewentualnie odkleić cos klejone na klej revela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Jakie wypychacze??? Co to takiego? Co mam poprawić?? Jak ewentualnie odkleić cos klejone na klej revela? Pytasz poważnie... Bo ja na serio myślałem, że olewasz to ... Wcześniej też są nie usunięte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Tu masz kilka przykładów... A w kabinie to te okręgi z tyłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2016 dorobiłem drugi dywanik:) i takie tam zegary zostały zalane lakierem bezbarwnym ze niby szybka jest:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 Fotele mało subtelnie zwashowane, ale tunel środkowy i podłoga mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2016 Fotele mało subtelnie zwashowane, ale tunel środkowy i podłoga mi się podoba. nie jestem z foteli rowniez zadowolony mimo ze malowalem to pedzelkiem 00 wychodzily szerokie kreski jak to ty robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 Za pomocą farby do linii podziału, w moim przypadku Tamiya Panel Line Accent, najlepiej wtedy położyć tez bezbarwny, bo jak sie zle dotknie pędzelkiem to można zostawić plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Fotele mało subtelnie zwashowane, ale tunel środkowy i podłoga mi się podoba. nie jestem z foteli rowniez zadowolony mimo ze malowalem to pedzelkiem 00 wychodzily szerokie kreski jak to ty robisz? Kupujesz farbke olejna dla plastykow np Van Gogh i white spirit. Dajesz troszke farby i rozcienczasz white spirit. Model pokrywasz bezbarwnym blyszczacym i nakladasz miksture. Na forum jest o washu pol encyklopedii :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Dokładnie, to kolejny sposób. Pamiętaj żeby bezbarwny uzależnić od tego gdzie używasz, bo błyszczący na fotel to nie jest najlepszy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2016 No właśnie ja nie dalem bazbarwnego tu by satynowy byl najlepszy eh nie pomyślałem:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Czerwca 2016 Share Napisano 16 Czerwca 2016 Dokładnie, to kolejny sposób. Pamiętaj żeby bezbarwny uzależnić od tego gdzie używasz, bo błyszczący na fotel to nie jest najlepszy pomysł Bezbarwny połysk śmiało można kłaść na tapicerkę, a po wykonaniu wash'a prysnąć satynowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 16 Czerwca 2016 Share Napisano 16 Czerwca 2016 W takim przypadku jak najbardziej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 17 Czerwca 2016 Share Napisano 17 Czerwca 2016 Dokładnie, to kolejny sposób. Pamiętaj żeby bezbarwny uzależnić od tego gdzie używasz, bo błyszczący na fotel to nie jest najlepszy pomysł Po washu położy matowy na fotel lub pół mat i będzie git. Pod wash zawsze musi byc bezbarwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 17 Czerwca 2016 Share Napisano 17 Czerwca 2016 Wlasnie o tym samym napisał kolega tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 17 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2016 z racji tego ze pierwsze wymalowanie srednio mi sie podobalo lakier zmylem i polozylem jeszcze raz pierw poszedl podklad epoksydowy z utwardzaczem szlif i malowanko a oto ofekt prosto po lakierowaniu:) powiedzcie jak wklejacie szybki do lamp?? ja wklejam na lakier bezbawny chemoutwardzalny ale mimo wszystko czasem troche widac przy okazji zadam pytanko chcialbym kupic model hondy prelude IV gen z racji ze taka mialem pomozcie prosze lub powedzcie w jakim dziale prosic o pomoc w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 17 Czerwca 2016 Share Napisano 17 Czerwca 2016 http://www.ebay.pl/itm/Out-of-Print-Fujimi-1-24-Scale-Honda-Prelude-2-2Si-/322050984791?hash=item4afbbc0b57:g:8NcAAOSwBnVW9FiV Jedyny jaki znalazłem. Szybki wklejam na Microscale Kristal Klear albo Bondic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 17 Czerwca 2016 Share Napisano 17 Czerwca 2016 Odnośnie szybek. Ja po okresie stosowania kleju humbrola do szybek (nic nie trzyma), następnie super kleju z Mr Hobby (nie pamiętam jak się nazywa, a na tubce są tylko krzaczki - kosztował ok. 50 zł), przerzuciłem się na Magica (klej wikolowy dostępny w papierniczych sklepach). Daje praktycznie całkowicie bezbarwną spoinę, a jego wytrzymałość jest wystarczająca do wszelkich reflektorów i małych szybek. Nie należy ścierać nadmiaru kleju, bo wtedy może zrobić się mleczny. Szyby na które mogą działać duże siły wklejam na CA (przy wentylatorze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Szybki wklejam na zwykły wikol i pięknie trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 a takie tam sluchajcie znalazlem prelude tylko podpowiedzcie kupic revela czy fujimi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Wydaje mi się, że Revell to przepak Aoshimy, a Prelude Aoshimy była dużo lepsza od Fujimi. (miałem obie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 mysel czy tej nie sciagnac chyab warto? http://www.ebay.com/itm/Aoshima-1-24-Scale-Grants-Series-Prelude-Si-VTEC-BB-System/222066536296?_trksid=p2045573.c100033.m2042&_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20131017132637%26meid%3D38cb1d358ff244a19f258d7e0cc23907%26pid%3D100033%26rk%3D4%26rkt%3D8%26sd%3D152112641287 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Jeśli chcesz wydać 400zł to dobry model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 no to czekam na paczke i dokanczam s2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibon87 Napisano 22 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2016 przygotowalem sobie do poloerowanie mini gebke polerska:D dziala swietnie pozostalo przykleic lusterka, antene , pomalowac kierunki i to chyba wszystko. Idealnie nie jest ale jestem w miare zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi