daffy Napisano 27 Czerwca 2016 Share Napisano 27 Czerwca 2016 W jakich proporcjach wymieszac biały z czarnym aby uzyskać kolor gumy samochodowej od koła? Robie Sdkfz. 232. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daffy Napisano 27 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2016 Nie chce iść na łatwizne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 27 Czerwca 2016 Share Napisano 27 Czerwca 2016 No to kapnij białej i dodawaj czarnej aż efekt Cię zadowoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Czerwca 2016 Share Napisano 27 Czerwca 2016 Nie chce iść na łatwizne. To eksperymentuj, tak jest najtrudniej. Pytanie na forum to też w końcu pójście na łatwiznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daffy Napisano 27 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2016 Dobra spróbuje. Poeksperymentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Czerwca 2016 Share Napisano 27 Czerwca 2016 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daffy Napisano 27 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2016 Wymieszałem w proporcji 6 kropli czarnego i 9 kropli białego. Wyszedł troche taki shwartzgrau ale ciemniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 27 Czerwca 2016 Share Napisano 27 Czerwca 2016 lub ak interactive 720 25% + czarna mat akryl 75% Z samej czarnej i białej nie uzyskasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daffy Napisano 27 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2016 Nie chce iść na łatwizne. Czyli farby też sam produkujesz? Bo przecież kupno gotowych to pójście na łatwiznę Nic nie rozumiesz. Kupuje gotowe farby, mam ich sporo. Ale pytanie. Po co mam biec do sklepu i kupować gotowy produkt jak sam moge "wyczarować" coś dla siebie. To daje dużo satysfakcji że można samemu. Zresztą jest nawet na tym forum sporo modelarzy którzy robią własny klej do modeli albo szpachlówke. I przyznam że sam chce tego spróbować coś samemu stworzyć(nie tylko model). A że czasami potrzebuje odrobiny podpowiedzi no to chyba nic strasznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daffy Napisano 27 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2016 Po prostu chodzi mi o satysfakcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Czerwca 2016 Share Napisano 27 Czerwca 2016 No ale weź pod uwagę że ludzie z reguły nie są tacy ambitni i jak chcą pomalować model jakimś kolorem, to go raczej kupują, a nie mieszają. Kombinuj, jak Ci wyjdzie to podziel się wiedzą, może ktoś skorzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Czerwca 2016 Share Napisano 27 Czerwca 2016 Mieszanie czarnego z białym może dać nieoczekiwanie interesujące efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daffy Napisano 27 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2016 Eeee.... Jessica Alba to dopiero seksowna mieszanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Czerwca 2016 Share Napisano 27 Czerwca 2016 Ale ona ma latynoskie korzenie, mój przykład to raczej bardziej bezpośrednia mieszanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi