Panzer Machine Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Prezentuję ukończony model SdKfz 232 firmy Tamiya, nr kat 32574. Model bardzo przyjemny w budowie. Wszystko do siebie idealnie dopasowane - no naprawdę, składało się to jak klocki Lego i jeszcze finalnie pojazd prezentuje się wyśmienicie. jakość kalek moim zdaniem OK. Jedynie w tym modelu wymieniłem lufy na produkty firmy RB Model tj, 48B50 oraz 48B33. Model polecam każdemu, nieważne od stopnia wtajemniczenia w tajniki modelarstwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Wozik fajny , ale podstawka (a konkretnie - ramka) się mi nie podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Nie wiem czemu, ale zawsze mi się ta cholera podobała. A im więcej widzę zrobionych, tym częściej się zastanawiam "A może by tak...?", chociaż nie moja działka. A Twoja to kolejne kuszenie chytrusa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted July 1, 2016 Author Share Posted July 1, 2016 Wozik fajny , ale podstawka (a konkretnie - ramka) się mi nie podoba. Ramka mnie również się nie podoba Uwierz, wolałgbym, żeby model był na podstawce jak we wcześnijszych moich pracach np Wykonanie takiej podstawki to dla mnie za dużo czasu. Jak na razie ramka ze zdjęcia daje rade czasowo. Nie wiem czemu, ale zawsze mi się ta cholera podobała. A im więcej widzę zrobionych, tym częściej się zastanawiam "A może by tak...?", chociaż nie moja działka. A Twoja to kolejne kuszenie chytrusa. Może kiedyś również podejdę jeszcze raz do tematu 232. Ale zapewne w 35'tce i z blaszkami bym powalczył. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Ładnie wyszedł. Pierwsza fotka świetnie wyedytowana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts