mati1292 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Witam, jestem w posiadaniu figurki z gry Mirror's Edge Catalyst, która została uszkodzona w trakcie transportu. Figurka posiada kawałek plastiku o wysokości ok. 15cm i grubości ok. 0.5cm. (ma imitować szybę), który odłamał się od reszty, więc chciałem go przykleić na nowo. Niestety klej typu super glue wystrzelił z tubki prosto na ten plastik. Wygląda to tragicznie i tu moje pytanie. Czy istnieją jakieś warsztaty albo serwisy, które będą potrafiły naprawić to co zepsułem? Koszta nie grają roli, a bardzo mi zależy, by przywrócić figurkę do stanu jak najbardziej bliskiemu nowego egzemplarza. Myślałem, żeby użyć papieru ściernego a później pasty polerskiej, ale nie chcę tego robić bo narobię jeszcze większych szkód. Szukam po prostu kogoś, kto będzie wiedział co i jak z tym zrobić. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Najlepiej jakbyś wrzucił zdjęcie lud chociaż linka jak to wygląda, wtedy by coś można było poradzić . Sorki wielkie ale ja nie wiem jak wygląda gra Mirror Edge Catalyst. Pozdrawiam M1A1(HA) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Zmyć debonderem i przykleić raz jeszcze, ale nakładaj precyzyjnie np szpilką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati1292 Posted July 9, 2016 Author Share Posted July 9, 2016 Podaję link do zdjęcia: https://c1.staticflickr.com/1/700/21918117648_100495979c_b.jpg Nie mam jak zrobić rzeczywistego zdjęcia, ale na przezroczystym kawałku plastiku w dolnym rogu jest teraz wielka matowa plama kleju. A czy debonder nie przeżre plastiku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 A... No to kiepsko - CA niestety nie nadaje się do klejenia przeźroczystego plastiku. Proponuję wymianę całej "szyby". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati1292 Posted July 9, 2016 Author Share Posted July 9, 2016 Problem polega na tym, że nie da się wymienić szyby. Musiałbym kupić całkowicie nową figurkę, a tę wyrzucić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Podaj dokładny wymiar (wysokość x szerokość x grubość) mam dostęp do jakiegośtampoliakrylu postaram Ci pomóc (dorobię na wymiar o ile będzie pasowała grubość). Pozdrawiam M1A1(HA) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati1292 Posted July 9, 2016 Author Share Posted July 9, 2016 Grubość 5mm, szerokość 10,5cm. Natomiast wysokość jest nieregularna. Tutaj zdjęcie: https://pbs.twimg.com/media/CRH5H5UWUAABVJ6.jpg W najwyższym punkcie jest to 25,5cm. Poza tym plastik nie jest gładki na powierzchni. Na poprzednim zdjęciu widać na środku tej szyby coś jakby rysy. Tyle, że to nie rysy a wypuklenia, które mają imitować pęknięcie. Wydaje mi się, że wykonanie takiego kawałka plastiku będzie trudne. Ale daj znać co o tym sądzisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 Spokojnie da się to zrobić , napisz do mnie na PW. Pozdrawiam M1A1(HA) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts