mati1292 Napisano 9 Lipca 2016 Share Napisano 9 Lipca 2016 Witam, jestem w posiadaniu figurki z gry Mirror's Edge Catalyst, która została uszkodzona w trakcie transportu. Figurka posiada kawałek plastiku o wysokości ok. 15cm i grubości ok. 0.5cm. (ma imitować szybę), który odłamał się od reszty, więc chciałem go przykleić na nowo. Niestety klej typu super glue wystrzelił z tubki prosto na ten plastik. Wygląda to tragicznie i tu moje pytanie. Czy istnieją jakieś warsztaty albo serwisy, które będą potrafiły naprawić to co zepsułem? Koszta nie grają roli, a bardzo mi zależy, by przywrócić figurkę do stanu jak najbardziej bliskiemu nowego egzemplarza. Myślałem, żeby użyć papieru ściernego a później pasty polerskiej, ale nie chcę tego robić bo narobię jeszcze większych szkód. Szukam po prostu kogoś, kto będzie wiedział co i jak z tym zrobić. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Lipca 2016 Share Napisano 9 Lipca 2016 Najlepiej jakbyś wrzucił zdjęcie lud chociaż linka jak to wygląda, wtedy by coś można było poradzić . Sorki wielkie ale ja nie wiem jak wygląda gra Mirror Edge Catalyst. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 9 Lipca 2016 Share Napisano 9 Lipca 2016 Zmyć debonderem i przykleić raz jeszcze, ale nakładaj precyzyjnie np szpilką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati1292 Napisano 9 Lipca 2016 Autor Share Napisano 9 Lipca 2016 Podaję link do zdjęcia: https://c1.staticflickr.com/1/700/21918117648_100495979c_b.jpg Nie mam jak zrobić rzeczywistego zdjęcia, ale na przezroczystym kawałku plastiku w dolnym rogu jest teraz wielka matowa plama kleju. A czy debonder nie przeżre plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 9 Lipca 2016 Share Napisano 9 Lipca 2016 A... No to kiepsko - CA niestety nie nadaje się do klejenia przeźroczystego plastiku. Proponuję wymianę całej "szyby". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati1292 Napisano 9 Lipca 2016 Autor Share Napisano 9 Lipca 2016 Problem polega na tym, że nie da się wymienić szyby. Musiałbym kupić całkowicie nową figurkę, a tę wyrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Lipca 2016 Share Napisano 9 Lipca 2016 Podaj dokładny wymiar (wysokość x szerokość x grubość) mam dostęp do jakiegośtampoliakrylu postaram Ci pomóc (dorobię na wymiar o ile będzie pasowała grubość). Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati1292 Napisano 9 Lipca 2016 Autor Share Napisano 9 Lipca 2016 Grubość 5mm, szerokość 10,5cm. Natomiast wysokość jest nieregularna. Tutaj zdjęcie: https://pbs.twimg.com/media/CRH5H5UWUAABVJ6.jpg W najwyższym punkcie jest to 25,5cm. Poza tym plastik nie jest gładki na powierzchni. Na poprzednim zdjęciu widać na środku tej szyby coś jakby rysy. Tyle, że to nie rysy a wypuklenia, które mają imitować pęknięcie. Wydaje mi się, że wykonanie takiego kawałka plastiku będzie trudne. Ale daj znać co o tym sądzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Lipca 2016 Share Napisano 10 Lipca 2016 Spokojnie da się to zrobić , napisz do mnie na PW. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi