jager27 Napisano 28 Lipca 2016 Share Napisano 28 Lipca 2016 Witam. Chciałbym przedstawić model Leoparda 2 A5, który wykonałem w ostatnim czasie. Wybrałem pojazd nr 1057 ze względu na sentyment, ponieważ był to pierwszy Leopard 2 jakiego zobaczyłem na żywo, w jakim siedziałem i odbyłem podstawowe szkolenie :P Zestaw oceniam dobrze, choć szkoda, że nie miał prowadnic granatów dymnych tego typu co mają polskie wersje Leo. Jednak na kadłubie Tamiya zrobiła antypoślizgi, które są nie najgorsze no i chropowatą fakturę na wieży, która daje już kiepski efekt po malowaniu, ale lepsze to niż nic. W porównaniu do Hobby Bossa model skleja się o wiele lepiej i jest też bardziej szczegółowy. Co do galerii dwa zdjęcia wstawiłem bez tła bo jakoś mi się bardziej podobały. Zapraszam do oglądania. Tutaj ważenie przeciwników created by picasa2html.com A tutaj natrętny mistrz drugiego planu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 28 Lipca 2016 Share Napisano 28 Lipca 2016 Bardzo ładny To w nagrodę masz fotkę z serii "jak powstawały kalkomanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 Calkiem fajna maszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 Bardzo fajny. Możesz podać jakich farb użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 Ogólnie podoba mi się. Mam jednak małe "ale". Gąski trochę przykurzyłeś, ale już nie. Jak również dół kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 MG-3 nie ma drewnianej kolby, powinna być czarna i tyczki od siatki nie są malowane w kolor kamuflażu, mają kolor zielonego plastiku. No i gdzieś ci wcięło drugi przepust antenowy. Model elegancki. Siatka MG: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 30 Lipca 2016 Autor Share Napisano 30 Lipca 2016 Bardzo ładny To w nagrodę masz fotkę z serii "jak powstawały kalkomanie" Bardzo fajny. Możesz podać jakich farb użyłeś? Tamiya XF-58 Olive Green, XF-1 Flat black, i pół na pół zmieszałem farby XF-52 i XF-78 a kawałek na przodzie wieży z lewej strony na dole pomalowałem samym XF-52 bo tam ten kolor ciemniejszy jest na tym pojeździe. Ogólnie podoba mi się. Mam jednak małe "ale". Gąski trochę przykurzyłeś, ale już nie. Jak również dół kadłuba. Uznałem, że brudzą się najbardziej gąsienice a chciałem zrobić model czysty Jak kupie kiedyś A4 to jego pobrudzę ;) MG-3 nie ma drewnianej kolby, powinna być czarna i tyczki od siatki nie są malowane w kolor kamuflażu, mają kolor zielonego plastiku. No i gdzieś ci wcięło drugi przepust antenowy. Model elegancki. Dzięki za zwrócenie na to uwagi bo to faktycznie prawda i mój błąd. Kolbę poprawiam natychmiast, tylko Corporal... Przyznam szczerze, że w przypadku Leoparda 2 to najbardziej czekałem na Twojego posta bo wiem, że jest to Twoje miejsce pracy , ale żyłem szczęśliwie dopóki nie uświadomiłeś mnie, że gdzieś w mojej perełce ułamała się antena . Serio dopiero teraz to zauważyłem. Kurde co teraz robić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 Dorobić Na jednym poligonie w 2011 roku jeszcze na A4 mój kolega zawadził gdzieś wieżą w solidną gałąź i mu urwało cały przepust. A że trzeba było mieć dwa radia sprawne to chłopaki pociągnęli przewód z urwanego przepustu i owinęli go wokół wystruganego metrowego patyka w miejscu anteny i działało Zaginięcie twojej anteny może mieć źródło w futrze na zdjęciu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 Mogę też coś podpowiedzieć dla ultradokładnych sklejaczy. Generalnie nie wozimy na A5 gruntozaczepów na błotnikach jak w A4. Chowamy je w tym małym odkrytym zasobniku z tyłu wieży. Tam wchodzi 10 sztuk, a 8 jedzie obok zapasowego ogniwa z przodu kadłuba. Robimy tak bo się na błotnikach poluzowywują i telepie je podczas jazdy co kończy się czasem zgubieniem sztuki Ale to szczegół nie wpływający na odbiór twojego pięknego modelu bo w moich A5 tez je tam przyklejam zgodnie z instrukcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Pięknie Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2016 A mógłbyś zdradzić Corporal do czego dokładnie służą te gruntozaczepy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Sierpnia 2016 Share Napisano 1 Sierpnia 2016 A mógłbyś zdradzić Corporal do czego dokładnie służą te gruntozaczepy? Może nie jestem Corporalem, ale te gruntozaczepy służą do jazdy po lodzie, zakłada je się na gąsienice zamiast gumowych nakładek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 1 Sierpnia 2016 Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Są cztery stopnie zwiększenia przyczepności gąsienicy. Pierwszy - ściągamy co którąś gumową nakładkę, drugi - zakładamy w wolne miejsca gruntozaczepy, trzeci - ściągamy wszystkie gumowe nakładki i jeździmy na gołej gąsienicy i czwarty na gołą gąskę zakładamy gruntozaczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi