wilczurs Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Galeria Konkurs Lato 2016 Model zakwalifikowany do: Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 4 - Najlepszy warsztat/model młodego modelarza (do lat 15-tu) Warsztat TUTAJ Mój model konkursowy to wojskowy transporter produkcji amerykańskiej czterotonowy 6x6 Diamond T 968 z Kompanii B 15 Batalionu Saperów 9 Dywizji Piechoty 1 Armii US Army stacjonującej w Normandii. W warsztacie można zobaczyć dokładne opisy budowy ,a także ciekawostki związane z napojami gazowanymi po obu stronach frontu II Wojny Światowej. Podstawka 2/10 ale gdyby było więcej czasu i szybciej wykonał model poprawiłbym chociaż drzewa i krzaki z tyłu. Najważniejszy jest sam model. Zapraszam do oglądania. A tutaj dowód mojej daty urodzin. Galeria została zamieszczona 7 sierpnia 2016 roku więc mogę przystąpić do klasy specjalnej 4. Jeśli ktoś z administracji ma jakieś wątpliwości to proszę o kontakt na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Edit Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Gratuluję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Gratulacje, fajna ciężarówka wyszła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Ciekawa praca, a dzięki Rafałowi masz już następny model do sklejania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 15 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 15 Września 2016 Myślę, że to dopiero wstęp do tego czym nas zaskoczysz na forum. Cieszę się, że się udało. Praca generalnie ok - jest jednak kilka elementów, nad którymi koniecznie musisz popracować - skala roślin musi być dostosowana do skali pojazdu, postaraj się kleić czyściej (spróbuj klej z pędzelkiem). Uważaj jak kleisz szyby (zawsze używaj kleju białego, nigdy na bazie rozpuszczalników - po nim szyby będą brzydko parować). Reszta kwestia obycia - ale jak napisałem na początku - coś mi się wydaje, że to tylko początek Twojej fantastycznej przygody z modelarstwem! Potencjał jest - teraz tylko kleić, kleić, kleić :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 16 Września 2016 Autor Share Napisano 16 Września 2016 Przydałoby się więcej słów krytyki do tego byłem przyzwyczajony. Jeszcze wiele przede mną. Fakt modele wyglądają coraz lepiej ale nadal moja niedokładność się pojawia , zwłaszcza praca z pigmentami i to o czym wspomniał Reflect. Powinienem więcej pracy i czasu włożyć w szczegóły w przypadku dioram, podstawek. Będę czekał na następny konkurs w ,którym dam z siebie wszystko. Gratuluję wszystkim którzy zaczęli swoje prace nawet tym ,którzy ich nie skończyli ,a w szczególności zwycięzcom na których się próbuję wzorować. Dziękuję za docenienie mojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi