wilczurs Posted August 7, 2016 Share Posted August 7, 2016 Galeria Konkurs Lato 2016 Model zakwalifikowany do: Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 4 - Najlepszy warsztat/model młodego modelarza (do lat 15-tu) Warsztat TUTAJ Mój model konkursowy to wojskowy transporter produkcji amerykańskiej czterotonowy 6x6 Diamond T 968 z Kompanii B 15 Batalionu Saperów 9 Dywizji Piechoty 1 Armii US Army stacjonującej w Normandii. W warsztacie można zobaczyć dokładne opisy budowy ,a także ciekawostki związane z napojami gazowanymi po obu stronach frontu II Wojny Światowej. Podstawka 2/10 ale gdyby było więcej czasu i szybciej wykonał model poprawiłbym chociaż drzewa i krzaki z tyłu. Najważniejszy jest sam model. Zapraszam do oglądania. A tutaj dowód mojej daty urodzin. Galeria została zamieszczona 7 sierpnia 2016 roku więc mogę przystąpić do klasy specjalnej 4. Jeśli ktoś z administracji ma jakieś wątpliwości to proszę o kontakt na pw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Edit Admin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raval74 Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Gratuluję... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan1 Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Gratulacje, fajna ciężarówka wyszła:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Ciekawa praca, a dzięki Rafałowi masz już następny model do sklejania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted September 15, 2016 Super Moderator Share Posted September 15, 2016 Myślę, że to dopiero wstęp do tego czym nas zaskoczysz na forum. Cieszę się, że się udało. Praca generalnie ok - jest jednak kilka elementów, nad którymi koniecznie musisz popracować - skala roślin musi być dostosowana do skali pojazdu, postaraj się kleić czyściej (spróbuj klej z pędzelkiem). Uważaj jak kleisz szyby (zawsze używaj kleju białego, nigdy na bazie rozpuszczalników - po nim szyby będą brzydko parować). Reszta kwestia obycia - ale jak napisałem na początku - coś mi się wydaje, że to tylko początek Twojej fantastycznej przygody z modelarstwem! Potencjał jest - teraz tylko kleić, kleić, kleić :-) pozdrawiam Christian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilczurs Posted September 16, 2016 Author Share Posted September 16, 2016 Przydałoby się więcej słów krytyki do tego byłem przyzwyczajony. Jeszcze wiele przede mną. Fakt modele wyglądają coraz lepiej ale nadal moja niedokładność się pojawia , zwłaszcza praca z pigmentami i to o czym wspomniał Reflect. Powinienem więcej pracy i czasu włożyć w szczegóły w przypadku dioram, podstawek. Będę czekał na następny konkurs w ,którym dam z siebie wszystko. Gratuluję wszystkim którzy zaczęli swoje prace nawet tym ,którzy ich nie skończyli ,a w szczególności zwycięzcom na których się próbuję wzorować. Dziękuję za docenienie mojej pracy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts