Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Galeria Konkurs Lato 2016

Model zakwalifikowany do:

Klasa 2 - Pojazdy wojskowe

Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego

Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych

Specjalna 4 - Najlepszy warsztat/model młodego modelarza (do lat 15-tu)

Warsztat TUTAJ

Mój model konkursowy to wojskowy transporter produkcji amerykańskiej czterotonowy 6x6 Diamond T 968 z Kompanii B 15 Batalionu Saperów 9 Dywizji Piechoty 1 Armii US Army stacjonującej w Normandii. W warsztacie można zobaczyć dokładne opisy budowy ,a także ciekawostki związane z napojami gazowanymi po obu stronach frontu II Wojny Światowej.

Podstawka 2/10 ale gdyby było więcej czasu i szybciej wykonał model poprawiłbym chociaż drzewa i krzaki z tyłu. Najważniejszy jest sam model.

Zapraszam do oglądania.

IMG_1030_zps9vaehlxz.jpg

IMG_1025_zps0q2iawpr.jpg

IMG_1046_zpsbshzettq.jpg

IMG_1043_zpszojjzd7z.jpg

IMG_1055_zpsvxz7kqrs.jpg

IMG_1080_zpsjjpvp2xi.jpg

IMG_1105_zps4imfipg3.jpg

IMG_1176_zpsmcsvrpww.jpg

IMG_1163_zpseakiulaf.jpg

IMG_1087_zpsdej3vuvd.jpg

A tutaj dowód mojej daty urodzin. Galeria została zamieszczona 7 sierpnia 2016 roku więc mogę przystąpić do klasy specjalnej 4. Jeśli ktoś z administracji ma jakieś wątpliwości to proszę o kontakt na pw.

20160807_143742_zpsiqugz6gw.jpg

• 1 month later...
Napisano

Gratulacje, fajna ciężarówka wyszła:)

• Super Moderator
Napisano

Myślę, że to dopiero wstęp do tego czym nas zaskoczysz na forum. Cieszę się, że się udało. Praca generalnie ok - jest jednak kilka elementów, nad którymi koniecznie musisz popracować - skala roślin musi być dostosowana do skali pojazdu, postaraj się kleić czyściej (spróbuj klej z pędzelkiem). Uważaj jak kleisz szyby (zawsze używaj kleju białego, nigdy na bazie rozpuszczalników - po nim szyby będą brzydko parować). Reszta kwestia obycia - ale jak napisałem na początku - coś mi się wydaje, że to tylko początek Twojej fantastycznej przygody z modelarstwem! Potencjał jest - teraz tylko kleić, kleić, kleić :-)

pozdrawiam

Christian

Napisano

Przydałoby się więcej słów krytyki do tego byłem przyzwyczajony. Jeszcze wiele przede mną.

Fakt modele wyglądają coraz lepiej ale nadal moja niedokładność się pojawia , zwłaszcza praca z pigmentami i to o czym wspomniał Reflect.

Powinienem więcej pracy i czasu włożyć w szczegóły w przypadku dioram, podstawek. Będę czekał na następny konkurs w ,którym dam z siebie wszystko.

Gratuluję wszystkim którzy zaczęli swoje prace nawet tym ,którzy ich nie skończyli ,a w szczególności zwycięzcom na których się próbuję wzorować.

Dziękuję za docenienie mojej pracy.