Piotrek 98 MK Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Witam. Na początek zanim zacznę pracę nad modelem mam kilka pytań: 1. Czym się różniła wersja H od E i czy da się z tego zestawu zrobić polski model. 2 Czy są na rynku dostępne odlewy żywiczne Ppk 9M17P „Skorpion-P” oraz UB-32A-24 3 Jak się da zrobić polskiego to malowanie chciałbym wybrać irackie. Czy farby pale green oraz dark green będą pasować do tego malowania Liczę na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Wersja E to po polsku (rosyjsku) Mi-24W, więc możesz go zrobić w polskim malowaniu, jednak w Iraku latała wersja Mi-24D. Nie wiem co to wersja H, ale to NATOwskie nazewnictwo nie zawsze było adekwatne do tego, co działo się w Kraju Rad. NATO bazowało na danych wywiadu, które nie zawsze musiały być kompletne i bez błędów. Nadawano kolejne oznaczenia dla jednej maszyny. Nie chce mi się googlować, może w necie są jakieś informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek 98 MK Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Mój błąd, chodziło mi o wersje W. Malowanie będzie z bazy w Ghaznii , egzemplarz o numerze 956. Na dniach wstawię zdjęcia z postępu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 14 Sierpnia 2016 Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Aaaaaa.... Ghaznii w Afganistanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek 98 MK Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Najpierw miało być malowanie afgańśkie (dwukolorowe kamo bardziej mi się podoba). Jednak na kalkach nie było wersji W w malowaniu afgańskim. Stąd te rozbieżności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 UB-32A-24 będą dostępne z Eduarda w październiku. Co do farby do zielonego 956 to masz dostępną dedykowaną farbę celulozową z bilmodel (tylko aerografem) http://www.martola.com.pl/pl2681/produkty55172/heli_dark_green Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek 98 MK Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Dzięki za odpowiedź. Już nie mogę się doczekać wypustu Edka. Edit: Kupiłem tą farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 18 Sierpnia 2016 Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Najpierw miało być malowanie afgańśkie (dwukolorowe kamo bardziej mi się podoba). Jednak na kalkach nie było wersji W w malowaniu afgańskim. Stąd te rozbieżności. ściągnij instrukcje Zvezdy tam masz dwukolorowego Afgańczyka http://www.mojehobby.pl/products/Soviet-attack-helicopter-MIL-MI-24-V-VP-Hind-E.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek 98 MK Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Dwukolorowego Afgańczyka, a raczej Syryjczyka będę robił później. Na razie robię polskiego w malowaniu ciemnozielonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Skaczesz Waść po tym świecie i wariantach Zdecyduj się Asan na jakiś konkret bo się zmęczysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek 98 MK Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Konkret jest. Mi 24 W numer 956. Jak go ukończę biorę się za ruskiego Mi 35 w Syrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Proponuję skupić się na wątku kojota: viewtopic.php?f=86&t=40381 w którym robił łaciatego 956 przed modernizacją. A także pochylić się nad tym wątkiem viewtopic.php?f=66&t=23091 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek 98 MK Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Niestety numer 956 mam w kolorze czarnym, więc nie wyjdzie poprzednie malowanie. W drugim wątku nie ma zbyt wiele zdjęć, ale dzięki za doradzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek 98 MK Napisano 20 Listopada 2017 Autor Share Napisano 20 Listopada 2017 Witam po dość długiej przerwie spowodowanej brakiem warunków na modelarstwo w innym mieszkaniu. Pokazuje zdjęcia co do tej pory udało się zrobić przy modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi