patrykvel Napisano 13 Sierpnia 2016 Napisano 13 Sierpnia 2016 A czytałeś je, albo choćby przeglądałeś?Bo ja czytałem i moim zdaniem obie bardzo pasują do tego co chcesz zrobić i osiągnąć. I jak wrażenia po tej literaturze? Sam myślę nad zakupem, ale kurde obawiam się, że większość technik które tam znajdę to gdzieś już pewnie widziałem w internecie. Cytuj
Solo Napisano 13 Sierpnia 2016 Napisano 13 Sierpnia 2016 Ja - jak sądzę - znałem przed lekturą z 90% opisanych technik i sztuczek, czy to z praktyki czy z teorii. To co najlepsze w tych książkach to to, że uczą jak je skutecznie stosować: co z czym, jak, jakimi narzędziami, w jakiej kolejności. Po lekturę tych książek moje podejście do malowania, a szczególnie do weatheringu zostało kompletnie przemeblowane. Naprawdę warto. Cytuj
Headhunter88 Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Napisano 14 Sierpnia 2016 Wiem jakie jest pytanie i czego dotyczy.I dlatego odpowiedziałem jak odpowiedziałem: temat jest bardzo szeroki do omówienia i stosunkowo skomplikowany. Domyślam się bowiem że autor nie jest zainteresowany odpowiedzią: pomaluj kolorem bazowym i pocieniuj jaśniejszą mieszanką a potem zrób weathering. Dokładnie autor właśnie chciał poczytać jakieś Wasze pomysły na gorąco Co do tych materiałów anglojęzycznych to ciężko się tam dopatrzeć odcinka o współczesnych helikopterach bojowych... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi