Wojtek-Krowa Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 Jakiś czas temu,pewien pan musiał zamknąć modelarnie... Słyszałem ,że pewnego razu byli tu dwaj chłopcy,którzy przyszli do modelarni pokleić a im się to znudziło. Wtedy otrzymałem 2 modele w 1:72 mianowicie whippet i mk4. Były sklejone tak jakby zanurzyć model w kleju i doklejać części. Więc długo się nie zastanawiając rozpocząłem ,,reinkarnacje'' Niestety zdjęcia... W rzeczywistości wyglądają lepiej. Pomyślałem ,że trzeba zrobić krok dalej i zamiast mieszania wody z ziemią i wikolem spróbuję innej techniki: gips z jakimś tam specyfikiem z ak. Za dużo gipsu i klops...zagipsowałem kawałek modelu... Skupiłem się głównie na brudzeniu,oto efekty: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 Szkoda, że je tak zagipsowałeś. Moim zdaniem za mocny efekt jak na 72. Ewentualnie na podstawce może by to wyglądało lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Gips niestety słabo wygląda. Np. na Whippet od zewnątrz zawieszenie umorusane a od wewnętrznej strony czysto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek-Krowa Posted August 22, 2016 Author Share Posted August 22, 2016 Gips niestety słabo wygląda. Np. na Whippet od zewnątrz zawieszenie umorusane a od wewnętrznej strony czysto. tak jak mówiłem po za gipsem jestem zadowolony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts