Wojtek-Krowa Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Jakiś czas temu,pewien pan musiał zamknąć modelarnie... Słyszałem ,że pewnego razu byli tu dwaj chłopcy,którzy przyszli do modelarni pokleić a im się to znudziło. Wtedy otrzymałem 2 modele w 1:72 mianowicie whippet i mk4. Były sklejone tak jakby zanurzyć model w kleju i doklejać części. Więc długo się nie zastanawiając rozpocząłem ,,reinkarnacje'' Niestety zdjęcia... W rzeczywistości wyglądają lepiej. Pomyślałem ,że trzeba zrobić krok dalej i zamiast mieszania wody z ziemią i wikolem spróbuję innej techniki: gips z jakimś tam specyfikiem z ak. Za dużo gipsu i klops...zagipsowałem kawałek modelu... Skupiłem się głównie na brudzeniu,oto efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Szkoda, że je tak zagipsowałeś. Moim zdaniem za mocny efekt jak na 72. Ewentualnie na podstawce może by to wyglądało lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Gips niestety słabo wygląda. Np. na Whippet od zewnątrz zawieszenie umorusane a od wewnętrznej strony czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Gips niestety słabo wygląda. Np. na Whippet od zewnątrz zawieszenie umorusane a od wewnętrznej strony czysto. tak jak mówiłem po za gipsem jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi