raval74 Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Postanowiłem odpocząć od pojazdów Radzieckich i zrobię coś Rosyjskiego Model Trumpka jak zwykle dobrze się składa, malowanie będzie z EXPO 2013 pojazdu o nr.01 Układ jezdny gotowy I w ramach relaksu zabrałem się za gąski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 No nareszcie jakieś fotki z budowy. Zasiadam w pierwszym rzędzie, pilnie obserwuję i oczekuję na swojego MS-a od Tiger Model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 No Panie Rafale... Oglądam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raval74 Posted August 28, 2016 Author Share Posted August 28, 2016 gąski wczoraj skończyłem, a dziś relaks w plenerze za gorąco by coś dłubać. Jeżeli chodzi o składalność ogniwek to coś pięknego, porównując z trackami T-14 Takoma to nie ma żadnego porównania Trumpeter dorzucił formę, w którą wtyka się ogniwa co bardzo ułatwia cały proces, trzeba tylko okleić taśmą żeby foremki nie skleić z gąskami I gąski na teciaku... CDN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Zapowiada się super. Mam nadzieję że mój MS, będzie równie dobry, o ile Tiger go wreszcie wypuści. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLO Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Jak będziesz wzorował się na zdjęciach to uważaj na kształt lamp przednich, jeden wóz ma prostokątne a drugi okrągłe.Różnią się też układem plam i odcieniami ,ja na tym wpadłem składając ten model w 72 pozdrawiam OLO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Jak będziesz wzorował się na zdjęciach to uważaj na kształt lamp przednich, jeden wóz ma prostokątne a drugi okrągłe.Różnią się też układem plam i odcieniami ,ja na tym wpadłem składając ten model w 72 pozdrawiam OLO To racja. Te z kwadratowym lampami był pokazywana dla arabusow.i ciemniejsze malowanie ..zasiadam i oglądam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 raval74 - zaczynasz kolejny ciekawy temat , mam nadzieje ze model ten bedzie tak efektowny jak twoje poprzednie modele. Mam tylko problem z wersja ktora robisz , czy jest to T-90 MS (jak w tytule) czy tez T-90S jak na pudelku .Dla mnie to 2 podobne pojazdy , ale znajac Rosjan w podobny sposob oznaczaja wozy czesto w wersji exportowej.Podobno pojazd z oznaczeniem MS ma byc wydany przez ktoras z firm modelarskich.Moze stad biora sie te drobne roznice opisane ponizej: OLO - ,, Jak będziesz wzorował się na zdjęciach to uważaj na kształt lamp przednich ,, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raval74 Posted August 29, 2016 Author Share Posted August 29, 2016 To tak, T-90 MS to zmodernizowana 90-S pisze na pudełku, nawet wpisując w googlach T-90 SM to wyświetla się MS, trochę to popaprane ale przecież to Rosja, tam jak u nas nie może być wszystko proste oczywiście jest to wersja na eksport bo( teraz uwaga ) armii rosyjskiej nie opłaca się zakup tego typu, wolą modernizować T-72 B3, a tego MS-a o którym wspomniał Bulik ma wypuścić Tiger Model, Grzegorzu... ja też czekam na ten kawałek plastiku a kiedy właściwie ma on trafić do sprzedaży? na razie trzeba cieszyć się tym co mam , aha z tymi lampami to wiem, pisałem na początku że zrobię pojazd o nr. 01 , a on ma prostokątne oczka zresztą są już przyklejone.. a na koniec jeden z moich ulubionych filmików w roli głównej T-90 MS czy jak to nazwał Trumpeter T-90 S Modernizet https://www.youtube.com/watch?v=5S0tC8HCUvE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 raval74 - ,, a kiedy właściwie ma on trafić do sprzedaży? ,, wedlug info Hobbyeasy model ten ma byc w sprzedazy od 31.0ß.16 , Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 raval74 - ,, a kiedy właściwie ma on trafić do sprzedaży? ,, wedlug info Hobbyeasy model ten ma byc w sprzedazy od 31.0ß.16 , Ja bym wziął na to poprawkę. Złożyłem zamówienie w ofercie pre-order 25 sierpnia. Od tego czasu, datę pojawienia się tego modelu w sprzedaży zmieniono już trzykrotnie 26, 29 i 31 Sierpnia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Wszystko jest mozliwe i nie zalezne od Hobbyeasy ale jak dotychczas a zamawialem juz wiele rzeczy nie bylo problemu. Pozostaje wierzyc ze i tym razem tak bedzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Lampy w zestawie są do wyboru.okrągłe oraz prostokątne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 jak widać na foto. Brak osłony lamp.w pudle są blaszki do zamontowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Moze ktoś ma dojście do jakis fotek ze zblizeniem ,okablowaniem. pancerza . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 http://www.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/index.php?Page=3 Znalazłem w sieci...dużo zdjęć ..T-90 zbliżenia itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Ale te zdjecia nie dotycza wersji S (MS) , a pytanie dotyczylo wlasnie tej ostatniej wersji, chyba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Okablowanie tej wersji ( MS) jest dość dobrze widoczne na fotkach modelu, który ma wypuścić Tiger Model. Tiger postarał się odwzorować wszyskie kable. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Ale te zdjecia nie dotycza wersji S (MS) , a pytanie dotyczylo wlasnie tej ostatniej wersji, chyba Ale myślę że będzie podobnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Okablowanie tej wersji ( MS) jest dość dobrze widoczne na fotkach modelu, który ma wypuścić Tiger Model. Tiger postarał się odwzorować wszyskie kable. Grzegorz daj link. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Nie podobnie. Wpisz w Google T-90MS Tiger model i sprawdź na zdjęciach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Jestem w pracy i nie mam dojścia do kompa, piszę z telefonu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielodziem Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Projekt kamuflażu zrobię na tym. ponieważ niewidzialem nigdzie kolorowego rzutu Expo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajur Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Tutaj masz Walkarounds T-90MS z Expo 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Grzegorz Grabowski - ,,datę pojawienia się tego modelu w sprzedaży zmieniono już trzykrotnie 26, 29 i 31 Sierpnia.,, niestety sprawdzily sie twoje slowa kolejny raz przesunieto termin sprzedazy tym razem na 02.09.16. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts