JŚ Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 Osłony lamp przednie nie wyglądają zbyt dobrze.... zmień je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 18 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2008 A z czego można dorobic takie osłony. Macie jakieś pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 Jak chcesz trochę fotek shermanów z Normandii lub innego sprzętu to daj znać. Mam trochę zdjęć zrobionych w tym roku w tamtejszych muzeach. Mam pytanie, czy robiłeś zdjęcia Niemieckich czołgow??? Jak tak to prosiłbym o wrzucenia na kubass0@op.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 A z czego można dorobic takie osłony. Macie jakieś pomysły Najlepszym sposobem jest kupno blaszek. Najtańszym zrobienie we własnym zakresie. Chodzi mi o to, że te z zestawu są zbyt grube... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 18 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2008 hmm Postaram się zmajstrować z jakiegoś drutu czy coś w tym stylu. Skoro jakieś osłony mają popsuć efekt końcowy to napewno je zmienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 Z drutu to nie bardzo, gdyż te osłony nie miały obłego przekroju. Ja bym polecił puszku po napojach. Trzeba by wyciąć z niej odpowiedniej szerokości paski i spróbować je wygiąć. Osłony powinny wyglądać tak: (skany pochodzą z publikacji "Militaria in Detail, nr 3") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 Mam pytanie, czy robiłeś zdjęcia Niemieckich czołgow??? Z tym jest problem. Z niemieckiego sprzętu mam tylko Hetzera który stoi przed muzeum w Bayeux oraz Goliata z Muzeum w Paryżu. Ale mam trochę fotek niemieckiej broni z Muzeum Wojny w Belgradzie to Ci wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 Ok, Bardzo prosiłbym o Belgrad i o tego Hetzera (mam modelik Eduarda - jeszcze niezaczęty, więc zdjęcia będą niezbędne.) Dziękuje Serdecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 A pomysł z wykorzystaniem puszki do zrobienia osłon lamp, jest idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 18 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2008 Dzięki chłopaki za podpowiedzi. Teraz zdążyłem pomalować wnętrze wieży oraz spód i boki wanny. Zaraz coś wykombinuję z tymi osłonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 Zrobię tak. Zamiast wysyłać do ludzi fotki zrobione przezemnie do poszczególnych osób w kategori 1:1 założę nowy temat. I każdy zainteresowany będzie mógł skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Że tak powiem: skleiłem i pomalowałem już całego shermana. Teraz przydało by się trochę go zakurzyć i będzie gitara. Kurz nakłada się po naklejeniu kalek? Jeżeli chcę nałożyć kalki to teraz warstwa sidoluksa potem kalki następnie znów sido później lakier matowy i na końcu kurz ze startych pasteli. W takiej kolejności będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 Tak, dokładnie taka kolejność jaką wymieniłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2008 No to że tak powiem prawie skończyłem jeszcze tylko wash i troszkę kurzu. Mi nie podobają się pojazdy ubłocone po uszy Na razie Sherman prezentuje się następująco: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 Zdejmij kanister z tyłu i to coś co przypomina plandekę, bo raz że nie pasują do całości, a po drugie to przy pierwszym ruszeniu spadły by. Albo przymocuj kanistry jakimś kawałkiem drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Mam pytanie: to jest Twój drugi model w ogóle czy drugi model czołgu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 4 Lutego 2008 Autor Share Napisano 4 Lutego 2008 To jest mój drugi model czołgu. Jeśli chodzi o mój cały "dorobek" to jest to piąty model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 4 Lutego 2008 Autor Share Napisano 4 Lutego 2008 To jest mój drugi model czołgu. Jeśli chodzi o mój cały "dorobek" to jest to piąty model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi