PabloA Napisano 29 Września 2016 Autor Share Napisano 29 Września 2016 Black basing to jednak jest technika z potencjałem. Oj, to szkoda, że Pablo jej nie zastosował ;). Piotr, zrób solidne próby, bo moim zdaniem polegniesz z tą pastelą. Dokładnie, nie do końca ją zastosowałem z pastelami też pod koniec pracy nad modelem podziałam ale raczej użyję ich tylko do zrobienie drobnych zabrudzeń. Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 30 Września 2016 Share Napisano 30 Września 2016 Siemka. W/g mnie wyszło bardzo. Jest dobrze Pawle Black basing, to dość pracochłonna metoda, do tego trzeba mieć dobry sprzęt tryskający, oraz perfekcyjnie opanowaną technikę malowania transparentnego. Ja cały czas się jej uczę, choć aerkiem maluje już 20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 Witam, Uporałem się chyba z najbardziej mozolną częścią czyli maskowaniem i malowaniem pasów na skrzydłach i kadłubie. Można to było zrobić prościej, o czym uświadomił mnie kolega a o czym sam nie pomyślałem czyli pomalować miejsca na odpowiedni kolor, potem nakleić tylko paski o odpowiedniej szerokości i gotowe Paski są w tym samym kolorze co osłona dziobu czyli FS 36118. Teraz pozostało tylko namalować światła pozycyjne, pomalować okolice wylotów z silników i będzie można lakierować ;) A tu jeszcze dwa zdjęcia całości, na których lepiej widać jaki jest prawdziwy kolor modelu. Zdjęcia robione na białym tle z lampą dość mocno go przekłamują. Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 Zapraszam do galerii ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi